Eilandkrant juni 2022

>
>
Eilandkrant juni 2022

Eilandkrant juni 2022

Eilandkrant juni 2022Nieuwsbulletin voor en door bewoners, ondernemers en organisaties van het Noordereiland.

Download: Juni 2022 Eilandkrant (PDF)

Vanaf juni 2019 valt regelmatig de ‘Eilandkrant’ op de deurmat of in de brievenbus. Tenminste, als daar geen NEE NEE sticker* op zit.
Het is eigenlijk niet echt een krant, maar vooral een nieuwsbulletin over zaken die voor de eilandbewoners interessant kunnen zijn. De Eilandkrant bevat naast enkele artikelen met name een overzicht van de activiteiten die de komende maand worden georganiseerd. Handig om alles op een rijtje te zien en te bewaren, op tafel te leggen, op het memobord te prikken of aan de koelkast te hangen.

* Toch een NEE NEE sticker, of de Eilandkrant kwijtgeraakt?
Geen zorg, hij ligt ook bij diverse ondernemers, de SPAR en de Huiskamer van de wijk.


Eilandkrant Noordereiland

Lees hieronder de artikelen uit de Eilandkrant van juni.
(Sommige bevatten meer informatie dan op de papieren versie).

 

Burgemeester Hoffmanplein

Midden in de Maas Festival – Feestelijk zomerweekend

 

Midden in de MaasHet mag na 2 jaar eindelijk weer, er kan weer volop worden genoten van concerten en festivals deze zomer. Dus is er ook gelukkig weer een editie van het Midden in de Maas Festival op het Noordereiland. Een tweedaags festijn zelfs. Samen met Tante Nino organiseert Koozie weer een swingend en vrolijk zomerweekend. Voor actieve kids, muziekliefhebbers en terrasvrienden.

Zaterdag 4 juni
Tante Nino en Circus Rotjeknor organiseren om 14.00 uur een heuse circusspeelplaats voor kinderen op het Burgemeester Hoffmanplein.
Die avond is er van 19.00 – 23.00 uur een Open Stage in het Tuinpodium van Tante Nino.

Zondag 5 juni
Jongeren kunnen vanaf 11.00 uur meedoen aan een circusworkshop van Circus Rotjeknor in Ons Park.
Van 14.00 – 17.00 uur is er een swingend jazzconcert van de band T5 + teken-act Buro Rococo op het Burgemeester Hoffmanplein. Neem gerust je eigen stoeltje mee en schuif gezellig aan op het plein voor dit gratis optreden. Drankjes zijn verkrijgbaar bij Koozie en de Borrelbus op het plein.
18.00 uur: Familievoorstelling – IT HAPPENS van La Campistany bij Tante Nino.

Kijk voor informatie over het programma op: www.noordereiland.org/midm »
En hier Facebook: www.facebook.com/FestivalMiddenindeMaas »

 


Brainstorm Kunst & Cultuur

Brainstorm Kunst en cultuur (foto: Nils Hilbers)Dinsdag 10 mei was er een behoorlijke opkomst (25 deelnemers) in het Huis van de Wijk van bewoners én ondernemers die zich samen met het bestuur van Stichting Expeditie Noordereiland bogen over het aanbod van cultuur en kunst op het eiland. Samen inventariseerden zij welk aanbod er op dat gebied is en wat er vooral nog gemist wordt .

Wensenlijst
Onder aanvoering van gespreksleider Nienke van Wijk werden de resultaten inzichtelijk gemaakt en hingen de ramen in no time vol met post-its met suggesties, wensen en vragen.

Zo werd bijvoorbeeld opgemerkt dat een bewonersvereniging en een ondernemersvereniging gemist werden. Er werden goede ideeën en wensen aangegeven en het was duidelijk dat er allerlei kansen liggen om het Noordereiland nog aantrekkelijker te maken voor bewoners én bezoekers.

Alle reacties worden door het bestuur grondig bestudeerd en daaruit wordt een aantal aanbevelingen en actiepunten gefilterd. Die worden teruggekoppeld aan de deelnemers van deze brainstorm. Het was goed om er op deze manier samen eens naar te kijken!

 

 


Wijkraad-Entrepot-NoordereilandWijkraad op stoom

De nieuwe wijkraad Entrepot-Noordereiland is na haar verkiezing en installatie in volle vaart aan de slag.
Elke 3e maandag van de maand vergadert zij openbaar. Gelukkig weer in het bijzijn van bewoners van beide wijken, zij mogen het als toehoorder bijwonen. Of krijgen de ruimte om een voor hen belangrijk onderwerp te bepleiten, als zij zich vooraf gemeld hebben als inspreker. Wil je zelf graag voor een volgende vergadering inspreektijd vragen voor een onderwerp? Meld je dan tijdig aan via een mail naar gebiedfeijenoord@rotterdam.nl. Vermeld daarbij om welke wijkraad het gaat.

Meer info
Kijk voor informatie over de wijkraad, het indienen van bewonersinitiatieven, de data van de volgende openbare vergaderingen en hoe je de wijkraad bereikt op de wijkraadpagina van de Noordereiland website www.noordereiland.org/wijkraad.

 


Kunstwandeling Noordereiland op Google Mapswandelingen op Google Maps

 

Een paar maanden geleden werd de nieuwe editie van de Schatkaart Noordereiland gepresenteerd. ( voor €1,- te koop in het Huis vd Wijk). Vol informatie over de historie, kunst, cultuur en horeca van het eiland. Maar op die kaart is niet genoeg plek om alles te vermelden wat er op het eiland te zien is. Om die reden wordt een aantal thema’s nog extra uitgewerkt voor wie meer over het Noordereiland wil weten en dat graag te voet wil verkennen. Het is de bedoeling een aantal thematische wandelingen uit te stippelen, die eenvoudig via Google Maps te lopen zijn. De eerste wandeling is nu beschikbaar, met het thema Kunst.

De wandeling voert langs een aantal locaties waar meer uitleg wordt gegeven over de kunst die in de buitenruimte te zien is. Bijvoorbeeld de diverse gevelpanelen, waar wandelaars anders zomaar voorbij zouden lopen. Maar ook over het beeld van Tom Poes in de Thorbeckestraat, of de objecten die refereren aan het Motorschip Noordereiland.

De kunstwandeling is te vinden via: www.noordereiland.org/wandeling ».

 

Volgende thema’s worden : Historie, Monumenten, Natuur en wie weet welke nog meer…


InstagramArt Noordereiland

Bekijk werk van Noordereiland kunstenaars op Instagram.
Zie: www.instagram.com/artnoordereiland


Meld Maastoren overlast

Overlast Maastoren (foto: Nils Hilbers)Regelmatig gaat het ontruimingsalarm af n de Maastoren, het Deloitte gebouw. Soms urenlang. Blijkbaar is het niet eenvoudig uit te schakelen door de brandweer of een beveiligingsmedewerker.

Heb je last van dat alarm?
Ga je niet zomaar eraan ergeren, maak direct een melding, bij veel meldingen zien de overheden en het bedrijf er hopelijk aanleiding in om het nu echt grondig te regelen.

Er zijn daarvoor twee opties:

  1. Bel Deloitte: 088 2882888 > Je krijgt dan het kantoor in Amsterdam, waar je kan vragen te worden doorgeschakeld naar de locatie in Rotterdam.
  2. Bel de meldkamer van DCMR : 088 8333555

 


Noordereiland Opera

Opera

Na het onverwachte overlijden van dirigent en inspirator Ita Luten, hebben de zangers en vrienden van de Noordereiland Opera zich herpakt en samen een doorstart gemaakt met een nieuwe kerngroep.

Dirigent Lútzen Miedema, componist Bart Egeter, voorzitter Hans Kok, secretaris Marianne Vrijenhoek, penningmeester Tessa van Leeuwen en fondsenwervers Adriaan Zijlmans en Marinda de Jager bereiden samen weer uitvoeringen voor dit jaar voor.

Het eerste optreden is zondagmiddag 18 september 2022, op het buitenpodium bij Tante Nino. Zondagavond 25 september is er een tweede uitvoering in De Fruitvis. De entree is voor beide uitvoeringen gratis. Meer details volgen in augustus.

Er is trouwens nog plek voor gemotiveerde zangers.
Meld je aan via xox@75.nu.
Ahoy!

 

Stem op de Opera

Om die uitvoeringen te kunnen bekostigen is een bewonersinitiatief ingediend. Bewoners van het Noordereiland kunnen daarop stemmen

via de website Mijn.rotterdam.nl. Wel moet daar eerst een account gemaakt worden, zodat op de site kan worden ingelogd.

De wat omvangrijkere bewonersinitiatieven worden op dat platform geplaatst. Het plan met de meeste stemmen ontvangt de gevraagde subsidie. Dus draag je de Noordereiland Opera een warm hart toe en wil je graag dat er een uitvoering komt, stem dan!

Het bewonersinitiatief staat van 1 t/m 14 juni op de website, dus zorg dat die stem tijdig is uitgebracht. Het kan zijn dat er meerdere initiatieven voor het Noordereiland op de website staan vermeld.
Er mag echter maar 1 stem worden uitgebracht.

 

 


 

Help de Eilandkrant bezorgen

EilandkrantWij zoeken nog mensen die willen helpen om de EilandKrant te bezorgen. Alleen in je eigen straat, of op een deel van het Noordereiland. Het liefst het Burgemeester Hoffmanplein, Maaskade of Koopvaardijhof maar geef gerust je eigen voorkeur door.

Heb je 1x per maand een half uurtje tijd (meer tijd kost het niet)?
Kom bij Team Eilandkrant, stuur dan een mail naar redactieeilandkrant@gmail.com

 Love Noordereiland

Anker van Het MS Noordereiland

Adressen Noordereiland

In de Eilandkrant staan diverse locaties op het Noordereiland. Zie hieronder de lijst met adressen.

NaamAdresMeer info
Huiskamer van de WijkPrins Hendrikkade 89noordereilandhuiskamer@gmail.com
Solinfo@solnetwerk.nl
Samen in BewegingArthyra de Clerck,sameninbeweging@arthyra.nl
sameninbeweging.arthyra.nl
Tante NinoVan der Takstraat 102bwww.tantenino.nl
Galerie WindPrins Hendrikkade 124awww.galeriewind.nl
NE Studio'sPrins Hendrikstraat 5www.nestudios.nl
KoozieVan der Takstraat 51www.koozierotterdam.nl
Café 't HaventjePrins Hendrikkade 129Facebook.com/haventje
Villa ZebraStieltjesstraat 21www.villazebra.nl
SparVan der Takstraat 56Spar Matze

Meer dan online

Bewoners Nils Hilbers en Annette de Bus, beiden thuis in het communicatievak, vonden dat het op het eiland ontbrak aan een overzicht op papier. Niet iedereen leest de online informatie over het Noordereiland via facebook, twitter of de website. Het leek hen een goed idee om regelmatig een overzicht van activiteiten en nieuws te realiseren. Zij dienden zij een bewonersinitiatief-aanvraag in via Opzoomermee en de Wijkraad Noordereiland. Die omarmden het idee en maken het mogelijk om in ieder geval 12 edities van de Eilandkrant te maken. Blijkt dit te bevallen en te voldoen aan een behoefte, dan wordt onderzocht of ook volgend jaar edities kunnen verschijnen.

Archief
Alle kranten staan hier: www.noordereiland.org/eilandkrant

Feedback
De redactie van de Eilandkrant is natuurlijk heel benieuwd hoe de krant bevalt en of daarmee aan een behoefte wordt voldaan. We vinden het fijn om van u te horen hoe de Eilandkrant bevalt en hoe we hem misschien nog beter kunnen maken! e-mail: redactieEilandkrant@gmail.com

Oproep

  • Heeft u tips voor de agenda, een nieuwtje te melden, of een verbetertip? Stuur dan een mailtje naar redactieEilandkrant@gmail.com
  • Ook zoeken we mensen die 1x per maand willen helpen om de Eilandkrant te bezorgen op het Noordereiland, al is het maar een paar straten, of alleen in de eigen straat.

Noordereiland, RotterdamColofon

© 2021 De EilandKrant Noordereiland is een onafhankelijk nieuwsbulletin, verschijnt 12 x per jaar en is mogelijk gemaakt door de Wijkraad Noordereiland. Oplage: 1600 stuks.
Zelf een nieuwtje of activiteit melden? Mail naar redactieEilandkrant@gmail.com of bel: 06-242 12 792.

Tekst: BusnizzCares | Design: Lichting98

Busnizz Cares Logo Lichting98


Start typing and press Enter to search

Shopping Cart