Stemronde bewonersinitiatieven gestart

>
>
Stemronde bewonersinitiatieven gestart

BewonersinitiatievenZoals we eerder meldden is de procedure voor het indienen van een bewonersinitiatief gewijzigd. Bewonersinitiatieven met een begroting tot max. € 2500,- kunnen worden aangevraagd via opzoomermee.nl.

Als het initiatief aan alle voorwaarden voldoet besluit de wijkmanager of het budget wordt toegekend. Voor grotere plannen met een begroting tot max. € 15.000,- moet een uitgebreidere aanvraag worden ingediend. Voldoet deze aan alle voorwaarden dan wordt het initiatief gepubliceerd op de website mijn.rotterdam.nl (let op: een punt tussen mijn en rotterdam).

Bewoners kunnen vervolgens stemmen op het initiatief van hun keuze. Iedere bewoner mag per periode maar één stem uitbrengen. Het initiatief dat na sluiting van de stemronde de meeste stemmen heeft, krijgt het gevraagde budget toegewezen.

 

Hoe stem ik?

Om te kunnen stemmen moet je een account hebben bij de website mijn.rotterdam.nl. Je kan kiezen of je wil inloggen met je mailadres óf met DigID. Daarna kies je je wijk, in ons geval Entrepot-Noordereiland. Daar zie je de initiatieven die ingediend zijn.

In deze stemronde van 1 t/m 14 juni is dat er voor onze wijk nu maar één, de Noordereiland Opera. Bij een volgende stemronde kunnen dat er meer zijn, maar je mag er maar eentje kiezen die je stem krijgt. Je stem moet je dan vervolgens nog in je ‘stemformulier’ zetten en tenslotte, als je zeker bent van je keuze, kan je je stem verzenden. Het lijkt even gedoe, maar het is redelijk eenvoudig, kwestie van vaker doen.

Dus: probeer het en stem op de Noordereiland Opera, zodat ze dit jaar weer een aantal uitvoeringen kunnen realiseren.

 

Schriftelijk stemmen

Wil of kan je niet online stemmen? Vul dan het formulier in dat je bij het Huis van de Wijk kunt halen en deponeer daar je stem in de stembus.
Locatie: Prins Hendrikkade 89, Rotterdam.

 

Websites

Zie: www.opzoomermee.nl/over-bewonersinitiatieven/
+
Zie:  mijn.rotterdam.nl/link/initiatiefindienen

 


 

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart