Klimaat & Water markt

>
>
Klimaat & Water markt

Klimaat en water marktVrijdag 21 oktober staat het Noordereiland in het teken van een Klimaat & Watermarkt. Wat kunnen we doen aan klimaatverbetering, hoe maken we het eiland groener en hoe kunnen we (regen)water beter benutten en opslaan? En het is vooral de vraag hoe we het eiland nu en in de toekomst een fijne plek maken en houden om te wonen en te werken. Je kunt zelf of met je buren ook al veel doen: geveltuinen maken, regentonnen neerzetten of misschien wel een bos op je dak! Om daar ideeën voor op te doen en aan te dragen kan je tijdens de Klimaat & Watermarkt met elkaar maar ook met diverse organisaties daarover in gesprek. Maar ook een bakkie koffie drinken en een plant of bloembol halen om zelf alvast een groen begin te maken.

Vol programma

Gedurende de dag zijn er op diverse locaties buiten, bij de lokale horeca, de basisschool en het Huis van de Wijk presentaties en activiteiten. Je kan bijvoorbeeld een Groene Wandeling maken en voor de kinderen is er een speurtocht.
Het programma duurt van 12.00 tot 20.00 uur.

Klimaat en water markt programma

 

Download hier de Klimaat & Water markt 21 oktober 2022 folder (PDF) »

De partners die betrokken zijn bij deze dag: NK Tegelwippen, Weerwoord, ByWaste, Milieupark Rotterdam, Gemeente Rotterdam, OpzoomerMee, Wijkraad Noordereiland, De Waterleider, Plantarenpaal, Studio 1:1.

 

Website: www.iedereenaanboord.nu/water-markt-noordereiland/

 

Bron: iedereenaanboord.nu


Persbericht Klimaat & Water markt

 

Buurtinitiatief Noordereiland organiseert zich rondom klimaatdoelen!

“Samen maken we het eiland groen en zelfvoorzienend”

Op vrijdag 21 oktober 2022 organiseert een groep buurtbewoners van het Noordereiland haar eerste Water Markt van 15:00 tot 20:00 uur. Met allerhande activiteiten op het eiland wordt aandacht gevraagd voor veel vragen die er bij mensen leven over thema’s als waterhuishouding, energie, recycling, vergroening, circulariteit, bodem, en nog veel meer.

Het belangrijkste doel is om mensen mee te krijgen en met elkaar na te denken over de toekomst van het eiland. Om die reden heet dit vrijwilligersinitiatief ook IEDEREEN AAN BOORD (www.iedereenaanboord.nu).

Het begon allemaal tijdens de mooie zomer in 2020: Covid maatregelen, iedereen was thuis en je wilde toch onder de mensen zijn. Op verschillende plaatsen begonnen mensen met wandelen en ook tuinieren. Op de Prins Hendriklaan gingen buren aan de slag met het speelplein voor Basisschool De Nieuwe Haven: met eetbare plantjes maar ook sierlijk groen. Al snel kwam het gesprek – soms onder het genot van een gezellige picknick – op de droogte. Wat is de staat van onze bodem? Waar zijn alle insecten? Kortom, wat zijn eigenlijk de voorwaarden voor een mooi, groen eiland. Doen we dat ieder voor zich, of doen we dat met elkaar?

In 2021 werden Klimaat Kade Tafels georganiseerd op het Noordereiland. Wandelend in gesprek met buurtbewoners over allerhande klimaat-gerelateerde thema’s. Hoewel de één het soms allemaal onzin vindt en de ander zich zorgen maakt, zijn er toch een hoop onderwerpen waar we het allemaal over eens zijn. Bijvoorbeeld, dat we graag droge voeten houden. Maar ook: dat we graag groen om ons heen zien. En wat als het té nat of té droog wordt? Op onze website lees je meer over de ideeën die uit deze gesprekken naar voren kwamen.

Met de Water Markt van 21 oktober proberen we nog meer ideeën bij eilandbewoners op te halen. Dankzij bijdrages van onze partners – Weerwoord, NK Tegelwippen, ByeWaste, Gemeente Rotterdam, Opzoomer Mee, Plantarenpaal, SOL en Waterleider – krijgen we een beter beeld van wat de feiten en mogelijkheden zijn. Met speciale dank aan lokale (horeca) ondernemers (Fadi’s, Koozie, A La Plancha, Gheestige Willem, Café De Willemsbrug, ’t Haventje, De Rijnvaart, Buissie, Business Walk & Talk en Studio 1:1) en andere organisaties en initiatieven (Huis van de Wijk, De Nieuwe Haven en Tante Nino) die rondom het eiland plek en aandacht bieden aan dit alles. En tot slot dankzij kunstenaar Joe Cillen die ons inspireerde en hielp het MS Noordereiland op koers te zetten. Dus grijp die kans en kom aan boord op 21 oktober aanstaande!

 


Programma op Facebook:

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart