Leerlingen De Nieuwe Haven sparen voor schoolreis

>
>
Leerlingen De Nieuwe Haven sparen voor schoolreis

E-waste raceDe leerlingen van de groepen 5 t/m 8 van basisschool de Nieuwe Haven op het Noordereiland doen dit jaar mee met de E-waste race.

Ze verzamelen elektronisch afval, zoals broodroosters, kabels en oordopjes bijvoorbeeld. Die spullen kunnen worden gerecycled. Dan wordt het niet weggegooid thuis in de prullenbak en is het beter voor het milieu.

Heb je nog een oud of kapot elektronisch apparaat thuis en het pop-up milieupark gemist? Lever het dan in bij de school in de Prins Hendriklaan 22. Zij zorgen dan dat het op de juiste plaats terecht komt. En…de leerlingen kunnen er een schoolreisje naar Blijdorp mee winnen. Iedereen blij!

 

De inleveractie loopt t/m 16 juni. Enige voorwaarde voor in te leveren spullen is dat er een stekker of batterij aan/in zit. Op www.ewasterace.nl  is te vinden wat wel en wat niet kan worden ingeleverd.

Zie ook: www.valyuu.com/

 

E-wast Race

De E-waste Race is een wedstrijd tussen scholen in een regio of gemeente om zoveel mogelijk elektronisch afval bij mensen uit de buurt op te halen. Tijdens een E-waste Race kunnen buurtbewoners hun rondslingerende elektronisch afval aanmelden op deze website. Scholieren en buurtbewoners maken een afspraak om het afval thuis op te laten halen. De school scoort hier punten mee die op deze site worden bijgehouden. Na vier weken wordt de winnaar bekend die een toffe schoolreis wint.

 

Locatie Prins Hendriklaan 22

 

 

Video E-waste Race

 

Bron: basisschool de Nieuwe Haven

 


 

 

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart