NE Ondernemer: Holland Spine Centre

>
>
NE Ondernemer: Holland Spine Centre

Ondernemer uitgelicht: Holland Spine Centre

Het team van Holland Spine Centre

Het is even zoeken voor wie voor de eerste keer op bezoek komt: Holland Spine Centre is ingebed onderaan het wooncomplex Noorderlicht naast de oprit naar de Willemsbrug.

 

Hier kan je terecht voor rugklachten en andere aandoeningen die verband houden met de wervelkolom. Maar je kan er ook terecht voor fysiotherapie, revalidatie, manuele therapie en – heel actueel – Covid revalidatie. Ook beschikken zij over ‘dry needling’ therapie, waarbij dunne naaldjes worden geplaatst op triggerpoints – spierknopen – waardoor verstijfde of verkrampte spieren ontspannen. Aanstaande moeders kunnen er terecht voor zwangerschapstraining en er is zelfs een speciale groep van jonge vaders die samen met hun kind lekker komen sporten. Wie aan zijn conditie wil werken kan dat individueel of met een groep doen in het sportzaaltje.

 

Robert Groot is directeur van deze onderneming, waar een team van 7 specialisten op allerlei vakgebieden werken. Eén van die specialisten schuift ook aan tafel, orthopedisch chirurg Rudolf van der Flier. “Juist dat we hier allerlei vakgebieden onder één dak hebben is onze meerwaarde. We hebben wekelijks een overleg waarin we het behandelplan van een cliënt bespreken. Op die manier kunnen we echt maatwerk leveren”, vertelt hij.

Robert was voormalig huisarts en adviseur van een revalidatiecentrum. “Vooral daar signaleerde ik dat een multidisciplinaire aanpak vaak ontbreekt. Men behandelde bijvoorbeeld alleen die pijnlijke knie en er werd niet gekeken naar mogelijke andere factoren. Dat was uiteindelijk de reden waarom Holland Spine Centre ontstond. Afhankelijk van de klacht doen we hier een gezamenlijke intake, bijvoorbeeld de fysiotherapeut en de ergotherapeut gezamenlijk en daarna bespreken we in het team het behandelplan.”

 

Dry needling

Redelijk nieuw in de praktijk is het toepassen van ‘dry needling’. Daarbij wordt een dun acupunctuurnaaldje geplaatst op ‘triggerpoints’ -spierknopen- om verstijfde of verkrampte spieren te helpen ontspannen. “Het is niet hetzelfde als acupunctuur. Daarbij worden meerdere naaldjes oppervlakkig aangebracht, die een tijdje blijven zitten om energiestromen te beïnvloeden. Dry needling wordt altijd toegepast als onderdeel van een bestaande behandelingen.”

Wat maakt jullie aanpak bijzonder?

“We hebben geen wachtlijst, dus je kan hier snel terecht. We gebruiken hedendaagse methoden, waarbij meerdere disciplines worden ingezet. En we bieden trainingen voor zowel jong als oud, op ieder niveau en desgewenst in combinatie met onze diëtist.”

“Daarnaast zijn we ook interessant voor bedrijven”, vult Rudolf aan. “We bieden ergotherapie, revalidatie, burn-out therapie en verzuimoplossingen. Nieuw in ons aanbod is de ‘Papa & mini’ training. Heel leuk, speciaal voor jonge vaders. Zij kunnen lekker komen trainen samen met hun kind (vanaf 6 maand) en gebruiken die als gewicht. Dikke pret, voor beiden! En mama wordt een beetje ontlast, bij wijze van bonus.”

Holland Spine Centre is een van de ondernemers die de Eilandkrant van harte sponsoren, omdat: “Wij het een belangrijk medium vinden om bewoners te informeren over wat er gebeurt en te doen is op het eiland. En mensen het huis uit krijgt, om te bewegen en elkaar te ontmoeten.”

Website: Holland Spine Centrewww.hollandspinecentre.com
Adres: Maaskade 43

 

Dit artikel stond in de Eilandkrant van september 2022 »

 


 

 

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart