NE Ondernemer: Spar Matze

>
NE Ondernemer: Spar Matze

Door Eva Steenhuizen

Spar medewerkers Ria en Jolanda

Medewerkers Ria en Jolanda

Midden op de Van der Takstraat, misschien wel de hoofdstraat van het Noordereiland, ligt voor vele Eilandbewoners het hart van de wijk: Spar Matze. Sinds 2004 runt de familie Matze hier een goedlopende buurtsupermarkt, die voorziet in dagelijks gemak. Van verse belegde broodjes, tot afwasmiddel en van paracetamol tot pindakaas: het assortiment is zeer ruim. Voor deze rubriek belde onze redacteur met Jan Matze (40).

Zoon Jan en moeder José Matze (70) leiden samen het bedrijf met veel plezier. Dat komt vooral door de plek: “De sfeer spreekt ons heel erg aan: het is een gezellige buurt, heel erg ons kent ons. Een soort dorp in de grote stad”, vertelt Jan. Ze wonen beiden niet op het eiland, maar rijden een aantal dagen per week met veel plezier naar de winkel.

Voordat Jans ouders de Spar aan de Van der Takstraat begonnen, hadden zij een rijdende supermarkt (waar Jan ook nog 1,5 jaar in heeft gewerkt). In 2004 vroeg de Spar-organisatie hen een filiaal te openen op het Noordereiland. En zo geschiedde. Spijt van die overstap hebben ze zeker niet. “Het is fijn om zo te kunnen ondernemen, elke dag is anders, er is veel afwisseling en altijd van alles te beleven”, vertelt Jan.

Op dit moment werken Jan en José nog samen in de winkel, maar het plan is dat zij volgend jaar stopt met werken. Jan neemt dan de volledige leiding van het bedrijf over. In 2016 is de winkel groots verbouwd, en sindsdien is de klandizie aanzienlijk toegenomen. Nieuwe plannen voor een verbouwing zijn er nog niet, maar liggen wel in het vooruitzicht.

De winkel is zeer toegankelijk: van maandag tot en met zaterdag is hij geopend van 07:30 tot 20:00 uur, en op zondag van 10:00 – 20:00 uur.

 

InformatieSpar Matze Noordereiland
Spar Matze
Webpagina: www.spar.nl/winkels/spar-matze-464/?utm_campaign=SPAR+Matze
Adres: Van der Takstraat 56, 3071 LM Rotterdam

 

Dit artikel stond in de Eilandkrant van januari 2023 »

 


 

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart