NE Ondernemer: A3 Architecten

>
NE Ondernemer: A3 Architecten

A3 Architecten

Aan de Maaskade, met uitzicht op de Erasmusbrug en de Boompjes, zit het pand van A3 Architecten. Voor deze rubriek spraken we met Martijn Graafmans (52), een van de partners.

A3 Architecten

A3 Architecten werd in 1988 opgericht door Wim van As, Arno van Wezel en Hans Gijzen. Martijn kwam in 2000 binnen als stagiair en is nu gedeeld eigenaar van het bedrijf. Het team, bestaande uit 28 mensen, wordt gevormd door stedenbouwkundigen, (interieur-) architecten en bouwkundigen. Ze houden zich bezig met nieuwbouw, stedenbouwkunde, projecten voor woningbouwcorporaties (zoals Woonstad), renovaties, verduurzaming en ook aanpassingen (bijvoorbeeld een uitbouw) aan woonhuizen van particulieren.

De plek op het eiland bevalt Martijn en zijn collega’s heel erg. “Een hele fijne plek om te werken. En voor de lunch gaan we vaak naar Fadi’s in de Van der Takstraat”. Ook hun opdrachtgevers zijn erg te spreken over de plek van het kantoor van A3 Architecten. “Ze roepen altijd meteen: “Wat een geweldige plek!”, vertelt Martijn trots. Op de vraag waar de naam A3 Architecten voor staat, vertelt Martijn: “de naam is denk ik pragmatisch gekozen. In die tijd was er nog geen internet, dus bij het bedenken van een

bedrijfsnaam was het slim om rekening te houden met de vindbaarheid. Met de A en de 3 kom je al snel vooraan in het telefoonboek en architectenboeken. En het is ook nog eens het formaat van papier waar we in die tijd tekeningen op maakten.”

Bij A3 Architecten lopen per jaar zo’n 2 tot 3 stagiaires per jaar rond. Het bedrijf is altijd op zoek naar goede stagiairs. Ben je student bouwkunde en zoek je een stage?
Stuur A3 Architecten dan vooral een mail!

A3 Architecten
Maaskade 171-D,
3071 NS Rotterdam
Website: www.a3architecten.com
E-mail: alg@a3architecten.nl

Bron: Eilandkrant okt. 2023


Start typing and press Enter to search

Shopping Cart