NE Ondernemer: Café ‘t Haventje

>
NE Ondernemer: Café ‘t Haventje

Biljart Café ‘t Haventje

Aan de toog van de gezellige bruine kroeg vertellen drie vaste gasten (eentje zelfs helemaal uit Waddinxveen!) wat Biljart Café ‘t Haventje voor hen betekent. “Een tweede huiskamer”, de sfeer is erg prettig, en volgens een van de gasten worden hier de beste ballen van Rotterdam geserveerd. Eigenaar Gerard Tindal (67) hoort het allemaal rustig aan.

Gerard Tindal van Biljart Café ‘t Haventje.

Eigen zaak beginnen

Negen jaar geleden nam Gerard dit café over van de vorige eigenaar. Het stond al een poosje leeg en Gerard had in die tijd veel commentaar op hoe andere mensen hun zaak runden. Toen zei zijn vrouw Berry: “Als je het zo goed weet, doe het dan zelf.” En zo geschiedde.

De kroeg is voorzien van een groot biljart in het midden van de zaak, een gezellige bar, een terras dat in de zomer bijna de hele middag en avond in de zon staat en een flipperkast (tip van de redacteur). De wand wordt gekleurd door foto’s van memorabele momenten in de kroeg met vaste gasten, foto’s van het Noordereiland in de gloriedagen van weleer, en een reusachtig houten stuurwiel dat Gerard zelf heeft opgeknapt – gekregen van een van de vaste gasten.

‘t Haventje voorziet in allerlei soorten activiteiten. Op dinsdag en donderdagmiddag wordt er gebiljart (de oudste speler is 91), op 28 juli is er een bierproeverij en in de winter altijd een stamppotavond. Elk jaar organiseert Gerard een uitje met vaste gasten naar een brouwerij, dit jaar naar Broeder Jacob, opgeven kan nog steeds bij Gerard. Een paar keer per jaar is er een pubquiz en af en toe een boekpresentatie of een lezing van stichting Strijd om de Maasbruggen.

Het café is open van dinsdag tot en met zondag, van 12:00 tot 22:00 uur (of langer, als het gezellig is). Je kunt altijd aanschuiven voor een drankje of een goed gesprek, daarnaast is er ook een kleine kaart met daarop onder andere de fameuze Ballen van Gerard. Heb je iets te vieren of een bijeenkomst?
Gerard denkt graag met je mee.

Café Biljart ’t Haventje
Prins Hendrikkade 129
3071 KL Rotterdam
Tel. 010 843 5625
Facebook: www.facebook.com/haventje

Café 't Haventje

Bron: Eilandkrant juni 2023


Start typing and press Enter to search

Shopping Cart