Publicatie Weerwoord over klimaatrisico’s

>
Publicatie Weerwoord over klimaatrisico’s

Klimaatverandering. Iedereen heeft er de mond vol van. Maar wat merken gewone Rotterdammers daarvan? Baal jij als het voetbalveld dagenlang vol water staat na een fikse regenbui? Of maak jij je zorgen om je opa of oma tijdens een hittegolf? Misschien verzakt je huis wel steeds verder door het sterke wisselende grondwaterpeil. Allemaal voorbeelden waaraan je kunt zien dat het klimaat verandert. Steeds heftigere buien en langdurige hitte wisselen elkaar af. Dat betekent dat het soms heel nat en soms veel te droog is.

Publicatie van Weerwoord over klimaatrisico’s Noordereiland

Extreem weer met extreme gevolgen

Veel wijken in Rotterdam zijn nu nog voor 80% versteend. Hier wordt het regenwater bij extreme regenbuien niet opgenomen in de bodem en raakt het riool overbelast. En bij langdurige droogte in de stad zakt het grondwaterpeil. Dit kan zorgen voor bodemdaling en schade aan funderingen van huizen.

Kom in actie

In de toekomst krijgen we nóg extremer weer. Jij kunt jezelf en de stad hierop voorbereiden door aanpassingen te doen aan jouw huis, tuin, balkon of straat. En hoe meer mensen dat doen, hoe beter we het extreme weer kunnen hebben. Dus wil jij ook een toekomst waarin we onze voeten droog houden en ons hoofd koel? En waarin onze stad niet alleen veilig is, maar ook mooi, groen en gezellig?
Laat dan samen met ons het Rotterdams WeerWoord horen!


Weerwoord

Het Rotterdams Weerwoord, dat zijn we samen. Iedereen die wil meedoen, is welkom. Van beleidsmakers tot schoolkinderen, van stadsarchitecten tot winkeliers en van projectontwikkelaars tot sportverenigingen. Iedereen kan een belangrijke rol spelen om de stad klimaatbestendig te maken. Bijvoorbeeld met een moestuin op het schoolplein, een regenton op het balkon of een groen dak.

Op hun website https://rotterdamsweerwoord.nl/wijk/noorder-eiland-kop-van-zuid/ vind je een factsheet over de klimaataspecten van het Noordereiland en kan je allerlei kaarten bekijken over de te verwachten hittestress en wateroverlast op het eiland. Maar ook kan je op de homepage allerlei tips vinden over wat je zelf of samen met je buren kan doen en welke subsidiemogelijkheden er daarvoor zijn.

Informatie Weerwoord

Initiatief: Gemeente Rotterdam
Website: https://rotterdamsweerwoord.nl/

Het Rotterdams WeerWoord is een initiatief van de gemeente RotterdamHoogheemraadschap van Schieland en de KrimpenerwaardWaterschap Hollandse DeltaHoogheemraadschap van DelflandEvides Waterbedrijf.


WeerWoord op Instagram:

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart