Plantarenpalen in Van der Takstraat

>
Plantarenpalen in Van der Takstraat

De Van der Takstraat is wel aan een rigoureuze opknapbeurt toe.
Maar het gaat nog wel even duren voordat die wordt aangepakt. Waarschijnlijk als de straat tóch op de schop gaat als er nieuwe riolering wordt aangelegd. Dat is pas over een paar jaar. Daar kunnen bewoners Mathijs Malkus en Anoushka Rozendaal niet op wachten. Samen met een aantal buren besloten zij om de straat alvast wat te vergroenen.

Daarom dienden ze een bewonersinitiatief in bij de wijkmanager om in ieder geval de lantarenpalen van wat fleurig groen te voorzien. Dat idee werd door de wijkmanager van harte omarmd en inmiddels zijn de lantaarnpalen het stralend middelpunt van een groene en straks in de lente een fleurige plantenbak. Zelfs aan de bijtjes en andere insecten is gedacht, zij kunnen terecht in hun eigen hotelletjes in de plantenbakken.

“We hopen dat daarmee de straat wat aantrekkelijker en groener wordt. We gaan eens kijken hoe dit bevalt en of het lukt de planten en bloemen goed te beheren. Hopelijk kunnen we dan over een tijdje nog verder uitbreiden met het groen in de straat”, vertelt Matthijs opgetogen.

Video Plantarenpaal 

Goed voorbeeld doet goed volgen.
Dus heb je zelf ook zin om samen je buren de (groene) handen uit de mouwen te steken?
Kijk dan eens op www.opzoomermee.nl/groen
Zij hebben diverse geldpotjes beschikbaar voor buren die samen hun straat willen opfleuren


Plantarenpaal bericht op Facebook

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart