Verkeersmaatregel Willemsbrug 2023

>
Verkeersmaatregel Willemsbrug 2023

Aanpassingen Willemsbrug 

Download hieronder de informatie van de Wijkraad Entrepot-Noordereiland. November 2023 zal de brug twee weken dicht gaan voor de werkzaamheden.

(Klik op de knop voor de PDF)

Bron: Wijkraad Entrepot-Noordereiland

Verkeersmaatregel Willemsbrug 2023

Informatie over de brug van 18 sept. 2023

Tijdens de inloopbijeenkomst van de wijkraad Entrepot-Noordereiland afgelopen maandag 18 september was er ook een infotafel waar uitleg werd gegeven over de maatregelen die vanaf november worden ingevoerd op de Willemsbrug. Voor de bewoners en ondernemers die daar niet aanwezig konden zijn geven we nog even een uitleg.

Uit gesprekken en bijeenkomsten met bewoners en ondernemers dit jaar kwam naar voren dat er iets gedaan moest worden aan de verkeerssituatie op de Willemsbrug. Er is vooral overlast door het autoverkeer en er gebeuren (te) veel ongelukken. De wegindeling op de route van en naar de brug zorgt er nu voor dat auto’s snel kunnen optrekken. Veel auto’s rijden daardoor te hard en proberen op gevaarlijke manieren en plekken in te halen. Dit zorgt voor onveilige verkeerssituaties en veel geluidsoverlast. Voor omwonenden en fietsers en voetgangers op de brug.

Wat er verandert

  • Er komt in beide richtingen één rijstrook voor het autoverkeer (in plaats van 2) en één rijstrook voor de lijnbus. Zo is er meer ruimte op het fietspad en de stoep op de brug en aan beide kanten onderaan de brug. Dit maakt de verkeerssituatie overzichtelijker en veiliger.
  • Er komt een extra fietspad vanuit richting stad naar Zuid, om ‘spookfietsen & -scooters’ tegen te gaan.
  • De ruimte voor de lijnbus blijft hetzelfde, maar bestemmingsverkeer Noordereiland kan geen gebruik meer maken van de busbaan.
  • Na de nieuwe inrichting wordt gekeken welke aanpassingen het beste werken in de praktijk en wat de effecten zijn opde verkeersdrukte en de verkeersveiligheid. Indien nodig kunnen er dan nog aanpassingen worden gedaan.
  • Om alle aanpassingen te doen gaat de Willemsbrug twee weekenden in november dicht.

Poster

In de etalage van het Huis van de Wijk hangt een grote poster waarop de nieuwe inrichting staat aangegeven.

Meer weten? Kijk dan op www.rotterdam.nl/willemsbrug

Maatregelen Willemsbrug - eind 2023

Bron: Facebook Noordereiland


Beelden van aanpassingen Willemsbrug

Verslag 18 sept. op Facebook

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart