Verslag herdenking Loods 24

>
Verslag herdenking Loods 24

Afgelopen zondag 30 juli vond bij het kindermonument bij Loods 24 de herdenking plaats van de deportatie van de Joodse Rotterdammers en Joodse bewoners van de Zuid-Hollandse eilanden tijdens de tweede wereldoorlog. Hierbij zijn er bijna 7000 mensen om het leven gekomen.

Locatie: Eva Cohen-Hartogkade aan de Stieltjesstraat te Rotterdam.

Herdenking Loods 24

Het was een indrukwekkende bijeenkomst met speeches van onder andere voorzitter stichting Joods leven Rotterdam Uri Rosenthal en locoburgemeester Tim Versnel. Hierbij werd ook verwezen naar de monumentale iep die onlangs gekapt werd en als stille getuige helaas niet meer aanwezig is nu.

Daarna vond de kranslegging plaats van diverse instanties en de wijkraden. Ook werd er door de wijkraad een krans gelegd namens de wijk Entrepot-Noordereiland.

De wijkraad Entrepot-Noordereiland

Herdenking bij Loods 24, op de Eva Cohen-Hartogkade, Rotterdam.

Link naar het bericht van Loods 24 = www.loods24rotterdam.nl/uitnodiging-herdenking-zondag-30-juli-2023.html

De uitnodiging als PDF: www.loods24rotterdam.nl/files/Nieuws/Loods%2024%20Uitnodiging%202023%20algemeen.pdf

Bron: Wijkraad Entrepot-Noordereiland

Wijkraad Entrepot-Noordereiland

Foto’s op Twitter

Wat herdenken we?

Vanuit Loods 24 zijn op 30 juli 1942 de deportaties begonnen van Joodse Rotterdammers en Joden van de Zuid-Hollandse eilanden. De ‘Muur’ is een gedeelte van de muur die rondom het terrein stond waarbinnen Loods 24 zich bevond.

Het Joods Kindermonument op de Eva Cohen-Hartogkade noemt alle 686 namen van Rotterdamse Joodse kinderen tot en met 12 jaar die in de Tweede Wereldoorlog werden gedeporteerd en vermoord.

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart