29 juni: Music Label Night

>
29 juni: Music Label Night

Muziek bij Saam op de Maaskade tijdens

Net als vorig jaar is er deze maand een gratis Music Label Night event, in het kader van het Rotterdam Jazz Festival.

Zaterdag 29 juni kun je bij het podium naast SAAM van 18.00 tot 22.00 uur kennismaken met diverse muziekstijlen.
Dit evenement is gratis

Music Label Night bij SAAM

Programma:

  • 18:00 DJ’s van Forced to Dance DJ Community Rotterdam met als thema  “Jazz and Dance”
  • 19:00 Groove Impact  optredens van drummers van de GRoove Impact Academy onder leiding van Juan van Emmerloot
  • 20:00 Funky Covers (funk band die bekende nummers van een funky saus voorzien)
  • 21:00 DJ Suzie van  Forced to Dance
  • In de pauzes meer muziek van DJ’s van Forced To Dance met als thema “Jazz and Dance”

Locatie: SAAM AAN DE MAAS

Maaskade Noordereiland.
Van der Takstraat 2 , Rotterdam

De muziek en gezelligheid is buiten op het terras van SAAM. Bij slecht weer is er een combinatie van binnen en beschut buiten.

Zie video:

Persbericht Music Label Night:

Elk jaar proberen we een lokaal event te organiseren voor en door muziekmakers en liefhebbers. De nadruk ligt op het kennismaken en presenteren van diverse muziekstijlen. Dit doen we zowel met, voor en door professionele, semi-pro als amateur muzikanten, bands, producers, opleidingen en labels. Dit zowel voor geïnteresseerden, vrienden, bekenden en buurtbewoners; want muziek verbindt mensen.

Dit jaar zijn er 4 onderdelen; een optreden van de soul/funkband Funky Covers, Clinics van Groove Impact Academy en diverse sets van DJ’s van Forced To Dance. Daarnaast is er netwerken en bijkletsen tijdens de MUSIC™ LABEL NIGHT. En dat op een van de meest bijzondere plekken in Rotterdam: SAAM aan de Maas. Langs de Maas op het Noordereiland; een eiland midden in het centrum van Rotterdam. Toegang is gratis.

Dit initiatief wordt mede ondersteund door instanties en mensen uit ons eigen MUSIC™ netwerk en lokale initiatieven zoals Cultuur Concreet en Opzoomer Mee.

Meer info: www.musiclabelnight.com

Er zijn op 29 juni optredens van:

Funky Covers (funk en soul band)

De Funky Covers bestaan uit 6 Rotterdamse muzikanten met gast muzikanten, die bekende nummers bewerken met een Funky en Soulful sausje. Daardoor is de herkenbaarheid hoog en staat het garant voor een avond meezingen en dansen.  De muziek is geïnspireerd op bands zoals Scary Pockets en Vulfpeck.  Met Jeroen de Koning (zang) , Martijn Drijver (bas) , Remco Hogenbirk (drums) , Mark Swean (gitaar) , Emile Bode (keys), Martijn Baars (percussion & backings) + secret guest.

Groove Impact Academy (Clinics + Education)

De toplaag van drummers die een coaching-traject volgen bij de Groove Impact Academy van Juan van Emmerloot, krijgt de kans om hun eindpresentatie live voor publiek uit te voeren tijdens het Music Label Night. Wat in 2017 begon als een experiment is uiteindelijk doorgegroeid tot een vast programma onderdeel van dit Rotterdamse muziekfestival. Wat deze drummers ten gehore gaan brengen is het resultaat van een studietraject van 10 maanden, waarbij ze met hun coach hebben gewerkt aan een speciale muziekproductie opdracht. Tijdens dit traject is er tot op het hoogste niveau gewerkt aan het door-ontwikkelen van hun speltechniek, gekoppeld aan hun creatieve inbreng. Uiteindelijk volgt er intern een videoclip opname die via YouTube gepubliceerd wordt. De muziek die er uiteindelijk uit ontstaat zijn composities van Juan en worden door het muzieklabel TheRoomRecordings als play-along-muziek-voor-drummers uitgebracht. Deze keer zien we de volgende drummers op het podium: Max Mulhuyzen, Aron de Bruin en Sander van Elferen.
https://www.grooveimpactacademy.nl

Forced To Dance / DJ Community Rotterdam

Wij wilden dit jaar ook de invloed van JAZZ op DANCE laten horen door de nieuwe generatie muziekmakers en DJ’s. We werken hiervoor samen met Forced to Dance, een DJ Collectief uit Rotterdam die weer DJ’s uit hun netwerk uitnodigden om sets te draaien met als thema JAZZ & DANCE. Met Suzie en nog 2 dj’s wordt dat optimaal genieten van diverse dance stijlen, waarbij stilzitten geen optie is.
https://www.forcedtodance.nl/


Start typing and press Enter to search

Shopping Cart