NE Ondernemer: Gheestige Willem

>
NE Ondernemer: Gheestige Willem

Gheestige Willem

Misschien heeft u het witte busje met grote, paarse aubergine wel eens zien staan; de bestelbus van cateraar Gheestige Willem. Het is het cateringbedrijf van Els Kronberg (63), die al 40 jaar professioneel kookt voor andere mensen. Eerst in haar eigen restaurant (dat ze op haar 23e! begon) BlaBla in Delfshaven, later in haar traiteur en cateringzaak Gheestige Willem.

Ondernemer Noordereiland: Gheestige Willem

Haar bedrijf, vernoemd naar de 17e eeuwse Rotterdamse kunstschilder Willem Buytewech die de bijnaam Gheestige Willem had, was in eerste instantie gevestigd aan de Willem Buytewechstraat. Later op de Nieuwe Binnenweg, en nu sinds 2010 op de Maaskade.

Els voorziet met Gheestige Willem in catering voor lunch, borrel, diner, vergaderdiners, en hapjes voor tijdens een opening. Alles is vegetarisch en biologisch, op aanvraag kan het ook vegan zijn. “Als een groep van 20 mensen eten bij mij besteld, en vier daarvan willen graag vegan eten, dan maak ik alles vegan. Wel zo leuk als iedereen hetzelfde kan eten”.

Vanaf het begin van haar kookcarrière kookt Els vegetarisch. Dat was in 1983 behoorlijk baanbrekend. “In de 40 jaar dat ik kook, vind ik het leuk om te zien hoe de wereld verandert. Waar ik me vroeger nog vaak moest verdedigen dat ik vegetariër ben, wordt het vandaag de dag steeds leuker en normaler om vegetariër te zijn”.

Gheestige Willem is geopend van maandag tot en met donderdag, waardoor veel van haar klanten bedrijven en instellingen zijn. Maar particulieren die een feestje willen laten cateren op maandag tot en met donderdag, zijn ook van harte welkom!

(Dit artikel komt uit de Eilandkrant van Maart 2024 )

Gheestige Willem
Maaskade 35, Rotterdam
Mail: info@gheestigewillem.nl
Tel. 010 – 477 20 20
Website: www.gheestigewillem.nl

Open:
maandag t/m donderdag.

Vrijdag t/m zondag zijn ze gesloten. 


Start typing and press Enter to search

Shopping Cart