Verwijderen hemelbomen Prins Hendrikkade

>
>
Verwijderen hemelbomen Prins Hendrikkade

Enige tijd geleden is er door de gemeente Rotterdam met bewoners een schouw op het Noordereiland gelopen. Volgens de aanwezige bomenexpert zouden de hemelbomen, ter hoogte van de adressen 89a tot 134, in de talud (schuine vlak langs de kade) op de Prins Hendrikkade verwijderd moeten worden. Deze kunnen op den duur de glooiing verwoesten. Op verzoek van de gemeente Rotterdam zorgt het Havenbedrijf daarom voor het verwijderen
van de hemelbomen.

Google map:

Wat zijn hemelbomen?
Hemelbomen kenmerken zich door hun snelle groei en verspreiding. Ze worden ongeveer 25 meter hoog. Deze boomsoort scheidt chemicaliën af die het gedrag, de gezondheid, groei en fysiologie van andere planten en insecten kunnen beïnvloeden. Daarnaast kan deze soort straatverharding opdrukken en beschadigen.

Uitvoering werkzaamheden
Het Havenbedrijf heeft het Rotterdams Steenzetbedrijf B.V. gevraagd om de hemelbomen te verwijderen. Zij starten maandag 21 mei met de werkzaamheden, die gedurende 5 à 6 weken, van maandag tot en met vrijdag tussen 07.00 en 16.00 uur, gefaseerd plaatsvinden.

Hoe worden de hemelbomen verwijderd?
Het Rotterdams Steenzetbedrijf B.V. plaatst tijdens de werkzaamheden en per fase hekken voor het werkgebied. Om de hemelbomen te kunnen verwijderen, worden de basalten zetstenen rondom er tijdelijk uitgehaald. Daarna worden de hemelbomen uitgegraven en verwijderd. Elke middag worden de basalten zetstenen teruggelegd en het werkgebied hersteld. Het Havenbedrijf probeert hiermee overlast voor omwonenden tot een minimum te beperken.

Communicatie
Mocht u interesse hebben om de informatie over de werkzaamheden op de Prins Hendrikkade via e-mail te ontvangen, meld u dan aan via om.heijnen@portofrotterdam.com met vermelding van de Prins Hendrikkade en uw contactgegevens.

Met vriendelijke groet,
Havenbedrijf Rotterdam N.V.

Port of RotterdamOdette Heijnen
Communicatieadviseur
om.heijnen@portofrotterdam.com
010-2521053

 


 

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart