Maart Nieuwsbrief Maaskade

>
>
Maart Nieuwsbrief Maaskade

Port of RotterdamIn deze nieuwsbrief van het Havenbedrijf Rotterdam, geven we een stand van zaken over de werkzaamheden aan de Maaskade en koppelen we een aantal meldingen vanuit de buurt centraal terug.

 

Video

Het Havenbedrijf Rotterdam heeft samen met Hakkers een korte film gemaakt over de werkzaamheden aan de Maaskade.
Bekijk de film hier:

 

VOORTGANG WERKZAAMHEDEN

De werkzaamheden zijn flink gevorderd. De bouwkuip (tijdelijke constructie) is waterdicht gemaakt, de oude kademuur is gesloopt en de houten vloer is verwijderd in fase 1 (werkvak A huisnummers 136- 156 en B1 huisnummers 119-136). Er is ook een start gemaakt met het plaatsen van de definitieve damwand. Door de weersomstandigheden (windkracht en windrichting) van de afgelopen dagen zijn deze laatste werkzaamheden tijdelijk gestaakt. De focus ligt nu op het verwijderen van de oude houten funderingspalen.

 

Herstel Maaskade

De opbouw van de oude kade is hier goed te zien. Vooraan de houten funderingspalen, in het midden ligt de houten vloer en achterin staat de betonnen gewichtsmuur.

 

START FASE 2

Een aantal materialen voor fase 2 (werkvak C en D huisnummers 75 – 93) zijn eerder geleverd. Dit betekent dat fase 2 eerder van start kan. Vanaf 15 maart wordt het gebied tussen de Cornelis Trompstraat en de Van der Takstraat in de hekken gezet en er wordt begonnen met voorbereidingswerkzaamheden: onder andere het verwijderen van de bestrating en de afmeerpalen. Parkeervakken worden niet uitgenomen.
In werkvak B2 (huisnummers 93 – 119) wordt nog niet begonnen.

Kaart Noordereiland (Maaskade vlakken)

(Maaskade vlakken

VERZAKKING PRINS HENDRIKKADE

Bij de overgang tussen de Prins Hendrikkade en het Prinsenhoofd is een verzakking ontstaan. De oorzaak hiervan is nog onduidelijk en wordt onderzocht. De reparatie kan één tot drie weken duren, afhankelijk van de oorzaak en de getijden. Voor de werkzaamheden worden geen parkeervakken uitgenomen.

 

CONTACT

• Bouwspreekuur: iedere donderdag van 10.00 tot 11.00 uur (bouwkeet tegenover nr. 161).
• Calamiteiten: Wiechert van der Blom (uitvoerder) 06-51079282.
• Vragen/klachten: Cornee Schaap (projectcoördinator) maaskade@hakkers.com of 06-53104877.
• Algemeen Havenbedrijf: Anouska Hoogendoorn (communicatieadviseur) a.hoogendoorn@portofrotterdam.com of 06-10400112.

 

Port of Rotterdam

 

Kijk voor meer informatie op www.portofrotterdam.com/maaskade
Meer berichten lezen?
Hier staan alle berichten van de herstelwerkzaamheden Maaskade

 


 

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart