Verslag wijkraad Noordereiland 16 december

>
>
Verslag wijkraad Noordereiland 16 december

Verslag Wijkraad NoordereilandOpenbare vergadering Wijkraad Noordereiland 16 dec 2019
Kort verslag van de redactie Facebook/website Noordereiland

Het was inschikken geblazen in Steiger 22 deze avond. Vanwege de agenda waren er nu wat meer ‘gasten’ dan gebruikelijk. Met name indieners van bewonersinitiatieven waren benieuwd wat de wijkraad over hun plan zou beslissen.
(Hier staat de agenda »)

Advies venstertijden

Maar eerst was er gelegenheid voor een bewoonster om ‘in te spreken’ over het advies van de wijkraad aan de gemeente over de venstertijden voor betaald parkeren. Zij verbaasde zich erover dat het advies aanvankelijk luidde om de eindtijd vast te leggen op 01:00 uur snachts. De gemeente besloot overigens dat advies niet over te nemen. De bewoonster vroeg zich vooral af waarom de wijkraad er niet voor gekozen heeft om bewoners te raadplegen, voordat zij het advies indienden.

Het antwoord daarop was dat de wijkraad zich voor dat advies wel degelijk gebaseerd heeft op wensen en vragen van bewoners, die zij de afgelopen twee jaar hebben ontvangen. Er is ook gekeken naar ervaringen in omliggende wijken en daar aanwezige horecagebieden.

 

Lachgasverbod

Naar aanleiding van het voornemen van de gemeente om gebruik en verkoop van lachgas te verbieden vraagt Leo de Graaff (Buurt Bestuurt) de wijkraad zich ook hard te maken voor het handhaven daarvan door politie en Toezicht & Handhaving.

 

Initiatieven

Dan is het de beurt aan de bewonersinitiatieven. Na bespreking en hier en daar aanpassingen en voorwaarden worden deze akkoord bevonden:

  • Inrichten van de nieuwe Huiskamer van de wijk tbv. gezondheidsactiviteiten.
  • Materialen tbv. creatieve activiteiten in de Huiskamer van de wijk.
  • Samen koken voor ouderen.
  • Kunstproject voor kinderen FeijenART
  • Samen in Beweging.
  • Kerstlunch voor ouderen.
  • Training voor AED hulpverleners.

Veiligheid

Wijkagent Martin van der Kaaij meldt dat hij binnenkort met enkele bewoners aan de Maaskade de resultaten bespreekt van maatregelen die de afgelopen maanden zijn genomen om de overlast in te perken. Het deels afsluiten van parkeergelegenheid heeft in ieder geval een gunstig effect gehad.

 

Herinrichting Maaskade

Medio januari zal duidelijk worden wat het effect van betaald parkeren is op de bezetting van parkeerplaatsen op de kade. In het voorjaar wil Stadsbeheer beginnen met de herinrichting van de kade, in samenspraak met het Havenbedrijf en bewoners.

 

Volgende vergadering

maandag 20 januari,
Aanvang: 20:00 uur
Locatie: Galerie Wind

 

 

Wijkraad Noordereiland

Meer lezen over de wijkraad en hoe je die kunt bereiken?
Neem even een kijkje op webpagina: www.noordereiland.org/wijkraad

 


 

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart