Nieuwsbrief mei: de Maaskade is klaar

>
>
Nieuwsbrief mei: de Maaskade is klaar

Klaar!

Dit is de laatste nieuwsbrief vanuit het project vernieuwing Maaskade. Deze week heeft de officiële oplevering aan de gemeente plaatsgevonden. Bewoners kunnen weer ongestoord flaneren over de boulevard aan de rivier, over een splinternieuwe moderne kade. Het uitzicht vanuit de huizen langs het projectgebied wordt komende week verlost van bouwkeet en werkzaamheden.
Eigen roem stinkt, maar wij zijn zelf trots op het resultaat en hopen dat u net zo blij bent met de vernieuwde kade.

Maaskade (foto Nils Hilbers)

 

Binnenvaart

De ligplaatsen aan de kade zijn weer vrijgegeven. Er kunnen nu op de aangewezen ligplaatsen langs de hele kade schepen aanleggen met een diepgang van 3,5 meter. Deze moeten allemaal gebruik maken van de walstroomvoorzieningen.

 

Bedankt!

De projectorganisatie en de aannemer danken u nog éénmaal voor uw geduld, medewerking, prettige contacten en constructieve houding. We hebben ons altijd gerealiseerd dat een kademuur bouwen in een stads woongebied vraagt om extra aandacht en zorg voor de omgeving. Gelukkig kunnen we de kade weer helemaal teruggeven aan u, bewoners en overige gebruikers. Het beheer van de publieke ruimte ligt nu weer bij de gemeente Rotterdam. Dit zijn rare tijden en we hadden de eindoplevering anders voor ons gezien, maar door de omstandigheden kunnen we alleen via deze weg zeggen: bedankt, plezier op de nieuwe kade en hopelijk pas tot ziens over een jaar of honderd!

 

Contact

Vragen/klachten: Cornee Schaap (projectcoördinator) maaskade@hakkers.com of 06-53104877
Algemeen: Havenbedrijf Rotterdam, Erik Stenhuis (communicatieadviseur) ej.stenhuis@portofrotterdam.com of 06-53384019

 

Port of RotterdamZie ook de vorige berichten: Herstel Maaskade
+ Webpagina van Het Havenbedrijf

Bron: Nieuwsbrief Havenbedrijf

 


Persbericht – 19 mei 2020

Maaskade open voor binnenvaart

De binnenvaart kan weer gebruik maken van de Maaskade aan het Noordereiland in Rotterdam Centrum. Het Havenbedrijf Rotterdam heeft de 500 meter lange hypermoderne kade met een klassieke uitstraling overgedragen aan de gemeente voor exploitatie.

In december 2015 was ongeveer 40 meter van de uit 1892 daterende kademuur ingezakt. Onderzoek wees uit dat niet alleen het verzakte gedeelte moest worden hersteld, want de kade voldeed niet meer aan de hedendaagse technische eisen. De herbouw bleek uitermate complex, omdat de kade grenst aan een dynamische bebouwde omgeving met monumentale panden. Zo moest er een onderzoek worden verricht naar de bouwkundige staat van die panden en werd een eerste ontwerp van de kademuur afgekeurd door de welzijnscommissie. Om de overlast voor omwonenden zo veel mogelijk te beperken, hebben de ontwerpers onder anderen gekozen voor het gebruik van beton met staalvezels in plaats van traditionele wapening.

Minder kans op overstroming
“Havenbedrijf is trots op deze hypermoderne kademuur en blij dat de binnenvaart weer kan beschikken over deze populaire ligplaatsen zo vlakbij het centrum van Rotterdam. Ook voor de leefbaarheid van de bewoners en bedrijven op het Noordereiland is de nieuwe kade een goede zaak. De kans op overstroming van de Maaskade is nu aanzienlijk kleiner geworden. We hopen dat de binnenvaartschepen weer snel gebruik maken van de vernieuwde ligplaats en walstroomvoorziening, want de binnenvaart en Rotterdam horen bij elkaar”, aldus Ronald Paul, COO van het Havenbedrijf.

Bron: www.portofrotterdam.com/nl/nieuws-en-persberichten/maaskade-open-voor-binnenvaart


 

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart