Coronavirus thuistips

>
>
Coronavirus thuistips

Zit u thuis en begint de verveling toe te slaan?
Hier een lijst van mogelijke activiteiten tegen de verveling. Je hebt er wel een smartphone of computer voor nodig:

[Update]

Operadak naast de Hef

De Operadagen Rotterdam is een succesvol festival dat jaarlijks in mei plaatsvindt. De editie van dit jaar is afgelast. Voor die editie waren al diverse producties voorbereid. De meeste worden verschoven naar september en naar volgend jaar. Maar samen met de Dakendagen geven de Operadagen de makers wel alvast een klein, maar groots, podium op een dak. Clips daarvan zijn op de website te bekijken. Ook eentje op het dak van een woning naast De Hef.

Video: www.youtube.com/watch?v=K5ou2LdfrgA
Info & meer video’s: www.rotterdamsedakendagen.nl/event/operadaken/

[Update]

Thuisblijftips: Binnenkijken bij musea

Via het Youtubekanaal na de Uitganda Rotterdam kan je even binnenkijken bij Museum Rotterdam en het Maritiem Museum.
Rustig rondwandelen, letterlijk op veilige afstand.
www.uitagendarotterdam.nl/tips/musea-in-rotterdam/

 

[Update]

Bird on the Block

Jazzpodium Bird is natuurlijk nu gesloten. Maar ook zij grijpen de huidige periode aan om er een creatieve invulling aan te geven. Zo kunnen zij de muziek voor een Silent Disco verzorgen, maar je kan nu ook een privé concert bestellen voor in de gezamenlijke binnentuin. Samen met je buren regel je dat en betaalt er samen een vergoeding voor. Leuk om dat met je buren te organiseren. Je leest alles over de mogelijkheden op hun website www.bird-rotterdam.nl/birdontheblock/

Wereldmuseum online geopend

Het museum in online open.
Zie www.wereldmuseum.nl/nl/wereldse-activiteiten-voor-thuis
Gelezen op De Havenloods:  www.dehavenloods.nl/nieuws/algemeen/973639/wereldmuseum-online-geopend

Philharmonisch online

Vanaf vrijdag 1 mei start het Rotterdams Philharmonisch Orkest met een online programma als alternatief voor de geannuleerde concerten. Vanaf 17.00 uur is op de website een concertregistratie te zien uit 2016, toen het orkest de achtste symfonie van Dvořák speelde. Hierna biedt het orkest iedere twee weken een andere concertopname aan.

Voorafgaand aan de online concerten maken musici van het Rotterdams Philharmonisch Orkest video’s waarin ze luisteraars informeren over het aankomende stuk en herinneringen ophalen. De videopodcast van deze week is opgenomen samen met violiste Quirine Scheffers. Zij spreekt onder andere over de magie die toenmalig dirigent Yannick Nézet-Séguin meebracht in de concertzaal.

Met het aanbieden van een online programma hoopt het orkest verbonden te blijven met zijn publiek.
Het programma vind je hier: https://www.rotterdamsphilharmonisch.nl/nl/pQzA6Sx/concertstreams

Bekijk alvast deze video:

Bron: www.youtu.be/ExYi-9x8ia8

 

[Update]

Maak je eigen miniwereld

Je wereld is tegenwoordig een stuk kleiner geworden. En nu kan je hem zelfs nóg kleiner maken. Bij Miniworld Rotterdam kan je een starterspakket kopen om zelf een mini-landschap te creëren. Het pakket vinden we wel wat prijzig (€ 43,95), maar met behulp van allerlei materiaal dat je al in huis hebt kan je er iets heel leuks van maken. En het houdt je wel even bezig.
miniworldshop.nl/…/miniworld-modelbouw-starter-kit…/

Op YouTube vind je een uitgebreide instructievideo hoe je zo’n landschap kan maken:

[Update]

Rembrandt dichtbij

Zonder in de rij te hoeven staan kan je virtueel in het Rijksmuseum rondkijken. Bekijk meesterwerken van heel dichtbij en als je die aanklikt krijg je interessante achtergrondinformatie over het kunstwerk en de schilder.

www.rijksmuseum.nl/nl/ontdek-meesterwerken

Ook heel leuk om te doen: de Nachtwacht toer van het tv programma Klokhuis. Bedoeld voor kinderen, maar zo bijzonder en  in detail in beeld gebracht dat het ook voor volwassenen leuk is om te bekijken. Zo leer je allerlei weetjes over het schilderij, zoals over de compositie, wie er zijn afgebeeld en je ontdekt geheime zaken die Rembrandt in de Nachtwacht heeft verwerkt.
Zie: www.beleefdenachtwacht.nl/klokhuis/

Voor kinderen is er nog meer kunstzinnigs online te doen. Zoals spelletjes, puzzels en opdrachten over de kunstwerken.
www.rijksmuseum.nl/nl/online-rijksmuseum-voor-families

[Update]

Keukenhof tour

Zonder files en bezoekers op je gemak door de Keukenhof dwalen en genieten van al die uitbundige voorjaarskleuren.

Link: https://m.youtube.com/watch?feature=youtu.be&v=8iomUN9o4r0
Meer mooie bloemen bekijken?
Zie de lange aflevering ‘Max door Keukenhof’ op: www.npostart.nl/max-door-keukenhof/11-04-2020/POW_04672854

Aapjes kijken

Ook virtueel kan je naar de dierentuin. Elke dag kan je in Diergaarde Blijdorp een kijkje nemen bij de dierenverblijven, of leidt één van de verzorgers je even rond. De dieren weten niet hoe ze het hebben, zo zonder pottenkijkers.
Kijk op: www.diergaardeblijdorp.nl/ondertusseninblijdorp/

 

Thuis fit blijven

Het bankhangen beu? Op deze site vind je links naar allerlei mogelijkheden om actief en fit te blijven.
Voor jong en oud.
Zie: www.rotterdam.nl/nieuws/thuis-fit-blijven

 

Corona Thuisblijftips: apps voor senioren

Hoe werkt dat beeldbellen nou precies? De toetsjes van de smartphone zijn zo klein, je berichten zitten telkens vol tikfouten en rare woorden. Wat kan ik eens doen tegen de verveling? Hier een link naar 21 handige apps, die speciaal voor senioren interessant zijn. Zo kan je bijvoorbeeld met Dragons Dictation een bericht inspreken, dat dan wordt omgezet naar een tekst op Whatsapp of SMS. Nooit meer tikfouten! Je brein kan je trainen met Einsteins Hersengymnastiek of je speelt tegen anderen Wordfeud.
Info: www.thuiscomfort.nl/nieuws/21-leuke-en-handige-apps-voor-senioren.html

 

Stoelyoga

Is het wat minder makkelijk om op de vloer te bewegen of fitness oefeningen te doen? Dan zijn deze oefeningen eenvoudig zittend op de stoel te doen.


Link: https://youtu.be/76KqDcsQFbM

 

[Update]

 

Happy Fit challenge – voor vrouwen

Iedere maandag & woensdag om 20.00 uur en zaterdagochtend om 10.00 uur kan je meedoen aan live workouts via Zoom! Heb je nog geen zoom account? Maak er dan eentje aan via https://zoom.us/download
Probeer het eens uit! De eerstvolgende workout is zaterdag 4 april om 10.00 uur en te volgen via https://zoom.us/j/374909845. We horen graag van je of je hebt deelgenomen en wat je ervan vond.

De volgende workouts worden aangekondigd via het Instagram account van Happy Fit challenge: www.instagram.com/happy_fit_challenge

Concerten

Even lekker naar een concert vanuit je luie stoel, de bank, of zelfs je bed?
RTL Z zendt wekelijks op zondagmorgen een concert uit van het Koninklijk Concertgebouworkest. De concerten worden ingeleid door Dominic Seldis, bekend als populair jurylid van het programma Maestro.

Zondag 5 april is de eerste uitzending, een uitvoering van de Matthäus-Passion.
Zondag 12 april volgt een concert met werken van Mozart, Beethoven en Tsjaikovski onder leiding van dirigent John Eliot Gardiner.

Via Facebook trakteert het Concertgebouw ook nog eens elke dag om 20.00 uur op een live uitvoering. Van een eerbetoon aan Maria Callas tot een pianoconcert van Liszt. Het programma is te vinden op hun website: www.concertgebouw.nl/ontdek/europese-concertzalen-presenteren-samen-gratis-concertstreams-op-facebook

 

Theater

Kan je niet naar het theater? Dan komt het theater naar jou! Op de website van theaterrotterdam.nl vind je allerlei voorstellingen, voor kinderen en volwassenen die je op je gemak kunt bekijken. Bijvoorbeeld PABLO van het Scapino ballet, de familievoorstelling Snorro van het RO Theater, maar ook bijzondere films.

 

Pokemon GO

Fanatieke Pokémon spelers hoeven nu zelfs de deur niet uit om op jacht te gaan. Het spel maakt het nu voor alle spelers mogelijk om voor één digitale munt dertig voorwerpen te kopen waarmee Pokémons naar de speler toe komen, zonder dat hij daarvoor op pad hoeft. De dertig stuks werken één uur, waardoor een speler in theorie dertig uur kan spelen zonder zijn woning te verlaten.

www.nu.nl/games/6037323/pokemon-go-maakt-het-eenvoudiger-om-vanuit-huis-te-spelen.html

 

Heimwee TV

Elke dag kan je weer eens kijken naar een TVprogramma of serie uit vroeger tijden. Bijvoorbeeld Kopspijkers, Koefnoen, Floris, Domino Day, Zeg ‘ns AA, Ter land, ter zee & in de lucht, Pippi Langkous et cetera. Vanaf 3 april kan je elke dag kijken op NPO2, van 10.00 tot 16.00 uur. Ga d’r eens lekker voor zitten. Wel af en toe even bewegen, natuurlijk!
www.npostart.nl/heimwee-tv

 

[Update]

Ga op museumbezoek

Via internet kun je bij allerlei musea een virtueel bezoekje afleggen.

Je museumkaart heb je hier niet voor nodig :

  • Wandel op je gemak door de zalen van het Van Gogh Museum;
  • Het Stedelijk Museum geeft elke vrijdag een livetour op Instagram, terug te zien via Youtube en Facebook;
  • Bekijk bij het Rijksmuseum video’s waarmee je een specifieke zaal bezoekt of kan inzoomen op meesterwerken;
  • Het Mauritshuis geeft via de website minicolleges over schilderijen uit de collectie.

En wil je je eens een kijkje nemen bij de wat kleinere of onbekendere musea in Nederland: klik dan eens op www.museumtv.nl

Ook internationaal kan je naar hartenlust genieten. Volg via internet virtual tours van het Getty Museum New York, het Vaticaan, het Guggenheim Bilbao of het National History Museum in Londen.

 

 


 

Kijk eens naar het vogeltje

Volg live de webcam van een aantal vogelnestenVolg live de webcam van een aantal vogelnesten. Kijk hoe de steenuil ruziet met zijn kauwtjes-buren. Heeft de slechtvalk al jongen? Je volgt het  via www.vogelbescherming.nl/beleefdelente

Je kan je daar ook inschrijven voor een gratis cursus Vogels herkennen. Leer hoe de vogels in je buurt eruit zien en benut ezelsbruggetjes om hun geluiden te herkennen. Of doe de  postcode check doen om te weten welke vogels er bij jou in de buurt voorkomen.
Website van vogelbescherming.nl

 


 

De eerste 10 tips

 

1.   Elke dag yoga met Yogajuf Rotterdam
www.facebook.com/yogajuf/

2.    Ontrommel je huis. Leuke serie over hoe je je huis kunt opruimen
www.netflix.com/nl/title/80209379

3.    Apps voor senioren
https://thuiscomfort.nl/nieuws/21-leuke-en-handige-apps-voor-senioren.html

4. De Luisterbieb heeft gratis boeken
www.onlinebibliotheek.nl/luisterbieb.html

5. Voor de leukste dierenupdates @diergaardeblijdorp
www.facebook.com/diergaardeblijdorp.rotterdamzoo/

6. Thuistips voor kinderen en volwassenen @juulshoopvibes
www.facebook.com/juulshoopvibes/videos/661419571280686/

7. Wordfeud
Digitaal scrabbelen via de Wordfeud app tegen andere thuisblijf-tegenstanders.

8. Leer eens een nieuwe taal:
www.nl-nl.duolingo.com/

9. Bezoek virtueel het museum:
www.artsandculture.google.com/

10. Ga virtueel op reis in Rotterdam

Link = www.bnnvara.nl/3opreis/rotterdam

Nog meer tips:

 

Lezen

Juf Jet leest voor
Dagelijks om 10 uur leest Jet Sol voor uit een kinderboek. Luisteren kan via haar facebookpagina
www.facebook.com/jufjetleestvoor/

 

 

Fit blijven

Dagelijks meerdere uitzendingen van Nederland in beweging op NPO1. Maar ook terug te kijken wanneer het jou uitkomt: www.maxvandaag.nl/programmas/tv/nederland-in-beweging/

Maar ook fitness met Fabian Touw:

Aflevering 1 + aflevereing 2

 

 

Kijken

Virtueel bezoek aan musea
www.dehavenloods.nl/nieuws/algemeen/963633/virtueel-bezoek-aan-grootste-europese-musea#

Scapino geeft elke maandag avond voorstelling via livestream op facebook.com/ScapinoBalletRotterdam
Om te beginnen maandagavond 23 maart om 20:30 uur: de voorstelling TING

 

 

Eilandkrant Noordereiland

Dit bericht is onderdeel van de april 2020 Eilandkrant. U kunt alle kranten lezen in het Eilandkrant archief

 


 

 

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart