Verslag wijkraad Noordereiland 17 februari

>
>
Verslag wijkraad Noordereiland 17 februari

Verslag vergadering Wijkraad

Weergave vergadering Wijkraad Noordereiland 17 februari 2020

(Verslag redacteur)
Extra stoelen moesten in Galerie Wind aangesleept worden bij de vergadering van de wijkraad maandagavond. Er waren diverse bewoners aangeschoven die wilden inspreken over een onderwerp dat hen aan het hart ging, interesse hadden in een van de agendapunten of een toelichting kwamen geven op een door hen ingediend bewonersinitiatief.
(Hier staat de agenda »)

Er was dan ook veel te bespreken deze avond.

Twee bewonersinitiatieven werden toegekend:

  • Together voor volwassenen, gezellig met elkaar een uurtje zingen.
  • Schaaktoernooi op zaterdag 6 juni op het Burg. Hoffmanplein.

 

Landhoofd

Het landhoofd, voormalig steunpunt van de oude spoorbrug wordt eindelijk gerestaureerd. Maar blijft het daarbij? Er waren plannen en er is al jaren gelobbyd om dat landhoofd mooi aan te kleden met onder meer zitbanken, zodat daar van het fraaie uitzicht genoten kan worden. Bij Stadsontwikkeling wordt opgevraagd wat exact het plan is voor dit landhoofd.

 

Parkeren

Ook nu weer blijkt het betaald parkeren onderwerp van discussie. De ene bewoner is er blij mee, de ander geeft aan dat de venstertijd tot 23:00 uur niet prettig is. Niet voor bezoekers en ook niet voor de ondernemers, die merken dat er minder klandizie is. De gemeente doet deze maanden onderzoek naar de parkeerbezetting en later dit jaar wordt geëvalueerd of de gekozen venstertijden nog aanpassing behoeven of niet.

 

Toezicht & Handhaving

De teamleider geeft een toelichting op hun bevoegdheden en taken. Zo mogen zij handhaven op fietswrakken, aanlijnverbod honden, langdurig of verkeerd geparkeerde auto’s en afval naast de vuilcontainer. De wijkraad ziet graag dat een medewerker van T&H meeloopt bij een schouw (nulmeting) om alle problematiek te inventariseren.

 

Ons Park

De gemeente heeft advies gevraagd over het benutten van Ons Park als evenementenlocatie. De wijkraad geeft aan dat er mogelijkheden zijn, maar alleen voor kleinschalige evenementen en beperkte belasting van het park, Dus geen zwaar verkeer, max. 750 bezoekers, en beperkt geluidsniveau. Daarnaast is het advies om ook andere locaties op het Noordereiland daarvoor te onderzoeken (bijv. Burg. Hoffmanpark, Prinsenhoofd, Maaskade). En over het park gesproken: het onderhoud van het park is afgenomen, het raakt in een verslechterde staat en als er onderhoud wordt gepleegd wordt daarbij zwaar materieel gebruikt. Dus graag ook aandacht daarvoor.

 

Maaskade

De groenvoorziening van de kade is nog niet gestart. Omdat dit nog even op zich laat wachten wordt de bestrating alvast aangelegd. Alleen geen witte steentjes meer ter afscheiding van de parkeervakken. Er kan daar niet meer geparkeerd worden. Voordat er plannen gemaakt worden voor de groenvoorziening worden eerst bewoners naar hun wensen/ideeën gevraagd.

 

Gemeentepeiler

De eerste vragen over de ervaringen rond Oud & Nieuw leverden een goed respons op. Ruim 80% van de respondenten bleek tevreden over de verkeersmaatregelen die avond/nacht. Het is de bedoeling om minimaal 1x per maand de bewoners vragen voor te leggen via de Gemeentepeiler.

 

Overig

Wethouder Kathmann (Economie, Wijken en Kleine kernen) brengt werkbezoeken aan alle wijken. Op 4 maart bezoekt ze het Noordereiland.

 

 

Volgende vergadering

De volgende openbare vergadering van de wijkraad is op Maandag 16 maart, 20:00 uur
Locatie: Tante Nino, Van der Takstraat 102b

Wijkraad Noordereiland

Meer lezen over de wijkraad en hoe je die kunt bereiken?
Ook dat staat op de webpagina: www.noordereiland.org/wijkraad

 


 

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart