Verslag wijkraad Noordereiland 20 januari

>
>
Verslag wijkraad Noordereiland 20 januari

Verslag Wijkraad Noordereiland

Wijkraad openbaar 20 januari: even terugblikken

Het Wijkraad overleg gisteren bestond vooral uit terugblikken.
Op de jaarwisseling, de invoering van betaald parkeren, de Gemeentepeiler en een overleg over groenbeheer. De jaarwisseling lijkt beter verlopen dan vorige jaren. Geen grote verkeerschaos meer op het Prinsenhoofd en de Maaskade.
(Hier staat de agenda »)

Jaarwisseling

Natuurlijk zijn er verbeterpunten: de afsluiting met zandzakken op de Maaskade werd wat erg vroeg ingesteld. Daardoor kon de bus er niet meer door en werd de dienst vroegtijdig opgeheven. Zaak dus om eind dit jaar goed af te stemmen met de RET. Ook werd het Prinsenhoofd na Nieuwjaarsnacht niet schoongemaakt, terwijl juist ook daar veel vuurwerkbezoekers rommel en glas hadden achtergelaten. Ook dat is een punt van aandacht voor de volgende keer.

 

Betaald parkeren

Nu, 20 dagen na de invoering van betaald parkeren, blijkt dat er aanzienlijk meer parkeerplekken beschikbaar zijn. Het parkeerprobleem lijkt zich vooral te verplaatsen naar Feijenoord. Een drietal bewoners maakt gebruik van het inspreekrecht om aan te geven dat zij niet blij zijn met betaald parkeren, dat zij in ieder geval vinden dat de eindtijd tot 23:00 uur te lang is en dat het merkbaar niet helpt om de overlast van ‘kadekapers’ te bestrijden. Wijkraadlid Pim Janse, voorzitter voor deze vergaderavond,

merkt op dat de keuze voor die venstertijden vorig jaar is gemaakt door het college. De wethouder heeft in haar brief echter aangegeven dat als na enige tijd mocht blijken dat de gekozen venstertijden niet voldoen er mogelijk ruimte is voor aanpassing.

 

Gemeentepeiler

Deze maand heeft de wijkraad de eerste vragen via de Gemeentepeiler verstuurd naar bewoners. De Gemeentepeiler is een app die je kunt downloaden via Google Play of de App store. Deze maand werden bewoners gevraagd naar hun mening over de maatregelen tijdens de jaarwisseling.

 

Groen eiland

Tijdens een overleg over groenbeheer is namens onze wijkraad de beplanting op het Burgemeester Hoffmanplein aangekaart. De rododendrons en struiken staan er erbarmelijk bij. Stadsbeheer gaat dit voorjaar die planten vervangen. Ook wordt gezocht naar budget voor extra groenvoorzieningen op de Maaskade, na oplevering van het herstelwerk.

Het eerder genoemde drietal bewoners ziet graag meer ruimte om honden uit te laten. De uitlaatplekken op de kades zijn opgeheven en nu is er alleen nog het veldje in Ons Park. Dat is zo vervuild dat zelfs de honden daar niet meer willen lopen. De wijkraad adviseert in ieder geval aan te sluiten bij bijeenkomsten die de gemeente dit voorjaar organiseert over de groenvoorziening Maaskade en zal navragen of en hoe vaak het huidige uitlaatveldje wordt schoongemaakt.

 

Ons Park

De gemeente heeft de gebiedscommissies en wijkraden gevraagd te adviseren over beoogde evenementenlocaties. Op het Noordereiland zou Ons Park daarvoor aangewezen kunnen worden. De wijkraad zal in haar advies benadrukken dat gezien de inrichting van Ons Park daar geen zwaar materieel geplaatst mag worden of trucks mogen rijden. Het maximum aantal bezoekers dat daar aanwezig kan zijn bedraagt 750.

 

Volgende vergadering

De volgende openbare vergadering van de wijkraad is op maandag 20 februari, om 20:00 uur bij Galerie Wind, Prins Hendrikkade 124a. De agenda daarvoor is te vinden op www.noordereiland.org/wijkraad.

Wijkraad Noordereiland

Meer lezen over de wijkraad en hoe je die kunt bereiken?
Ook dat staat op de webpagina: www.noordereiland.org/wijkraad

 


 

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart