Verslag wijkraad Noordereiland 21 september

>
>
Verslag wijkraad Noordereiland 21 september

wijkraad vergadering verslag

Weergave vergadering (via video) Wijkraad Noordereiland 21 september 2020

(Verslag redacteur)
Zie hier de agenda »

Het is alweer even geleden, maar hier dan toch nog even een weergave van een aantal besproken onderwerpen uit het overleg van vorige week. Opgetekend door uw redacteur die ingelogd was bij de live vergadering.

TV

Er zijn wat videoprogrammamakers die interesse hebben om op het Noordereiland opnames te maken en bewoners en ondernemers te interviewen. Zowel TV Zuid als Open Rotterdam gaven aan daar interesse in te hebben.
Wellicht is een combinatie mogelijk.

Bewonersinitiatieven

Een tweetal leuke projecten konden gehonoreerd worden met een bijdrage: stoelyoga in het Huis van de Wijk en Boom Ballet in het Tuinpodium van Tante Nino. Enkele andere initiatieven moeten nog wat aanvullende informatie aanleveren, waarna de wijkraad er alsnog over zal besluiten.

Inrichting & Onderhoud

Er werd veel tijd ingeruimd voor de inrichtingsplannen voor het eiland. Marian Engelbertink (gebiedsadviseur buitenruimte) en Jannes van der Heide (projectmanager vergroening Maaskade) gaven een uitgebreide toelichting op de plannen voor het eiland tot 2025. Jannes schetste de vervolgstappen na ontvangst van de 661 ingevulde vragenformulieren over de Maaskade. Nu zijn de ontwerpers aan slag om twee schetsvoorstellen te maken op basis van de uitkomsten. De Wijkraad mag advies geven over het Programma van eisen dat aan het voorlopig ontwerp voorafgaat en ook aangeven hoe zij denken dat participatie van bewoners en ondernemers bij de presentatie van de schetsvoorstellen het beste vormgegeven kan worden.

In het Programma Buitenruimte 2025 is voor het Noordereiland aangegeven dat de riolering vervangen moet worden, om te beginnen in de Van der Takstraat en dat de stoplichtinstallaties van de kruising Van der Takstraat-Prins Hendrikkade en naar de oprit naar de Willemsbrug vervangen moeten worden.

Vlonders

Binnenkort is er een evaluatie met de gemeente over het nut en het effect van de diverse vlonders die deze zomer zijn geplaatst: wat is structureel en wat is tijdelijk. De gemeente wil in november weer een aantal horecavlonders verwijderen.

Volgende vergadering

De volgende openbare vergadering is op maandag 19 oktober om 20:00 uur en ook dan weer een videovergadering.

Annette de Bus
Redacteur FB Noordereiland & Eilandkrant Noordereiland

Wijkraad Noordereiland

Meer lezen over de wijkraad en hoe je die kunt bereiken?
Ook dat staat op de webpagina: www.noordereiland.org/wijkraad

Foto: P5COM


Start typing and press Enter to search

Shopping Cart