De KinderKrant Noordereiland

>
>
De KinderKrant Noordereiland

Het hele Noordereiland leest de allereerste Noordereiland Kinderkrant ooit!

Noordereiland kinderkrantBeste lezer, dit is een historisch moment. U staat op het punt om de eerste Noordereiland Kinderkrant van de geschiedenis van voor tot achter te lezen en u bent daarmee het middelpunt van het nieuws van vandaag: ‘Eerste Noordereilander leest allereerste Noordereiland Kinderkrant ooit!’

Een krant waar wij, de redactie, acht weken keihard en met heel veel enthousiasme aan hebben gewerkt. Misschien heeft u ons wel een keer zien lopen of rennen met kladblokken, pennen en camera’s in de aanslag of misschien hebben we u zelfs wel geïnterviewd!

Op zondag hielden wij redactiebijeenkomst vanuit ons kantoor, bij Tante Nino, in de Van der Takstraat gevestigd. Daar vergaderden wij dan over alle belangrijke onderwerpen die echt in deze krant moesten staan en daarvandaan gingen we dan op pad voor een interview of om een antwoord te vinden op al onze grote vragen!

Zo stelden wij een onderzoek in om erachter te komen wie er echt al héél erg lang op het Noordereiland woont omdat we die persoon graag van alles zouden vragen over hoe het vroeger was en of er eigenlijk in al die jaren wel iets is veranderd. En zo ja: wat dan precies?
Daarnaast wilden wij nu wel eens weten wie op het Noordereiland het allermooiste uitzicht heeft. We plaatsten een oproepje en zo belandden wij op een interessant dakterras waar je dus echt 360 graden om je heen kan kijken en nog meer bruggen ziet dan dat er werkelijk zijn.

Mooie vlag!

Noordereiland vlagWe beleefden nog wel meer avonturen. Wat te denken van die keer dat we wilden uitzoeken waarom het Noordereiland zo’n mooie vlag heeft met een hartje. We gingen een atelier in waar de vlag gemaakt zou worden en toen we met het verhaal weer naar buiten kwamen bleken we ons op een motorschip te bevinden!

Natuurlijk wilden we ook schrijven over spelen. Want kun je eigenlijk wel goed spelen op het Noordereiland?
We namen verschillende speelplekken onder de loep, vroegen leeftijdsgenoten naar hun mening en gingen op bezoek bij de Duimdrop, want het zal toch niet zo zijn dat deze echt gaat verdwijnen?

En in deze krant staat natuurlijk nog veel meer! Hij barst van de weetjes, staat vol met ons nieuws, we maakten onze eigen cartoons en een best pittige woordzoeker. Met zijn allen lukte het ons om hem op te lossen, maar lukt het u in uw eentje ook? Maar lees nu maar snel verder zodat u wel nog steeds de eerste en dus nieuwswaardige Noordereilander bent die deze krant leest. De krant wordt op dit moment bij iedereen huis-aan-huis bezorgd en voordat u het weet bent u al weer oud eilandnieuws!

Heel veel leesplezier! ♥

Lees hier: de hele Noordereiland Kinderkant digitaal (PDF) »

Tante Nino
Tante NinoVan der Takstraat 102B
Website: www.tantenino.com
Contact: tantenino@gmail.com/ 06 – 2940 3845

Bron: Tante Nino 


TV Feijenoord – Presentatie Noordereiland Kinderkrant

TV ZUIDLink: www.youtube.com/watch?v=fTN24NdLqN8


Persbericht Noordereiland Kinderkrant

(20 december 2021)

Eerste editie van Noordereiland Kinderkrant is gelanceerd!

Hij is klaar! De allereerste editie van de Noordereiland Kinderkrant. Boordevol verhalen, illustraties, interviews, cartoons en een puzzel, gemaakt door acht kinderen die op het eiland wonen. Afgelopen zaterdag werd de krant feestelijk gelanceerd op het Burg. Hoffmanplein met warme chocolademelk, muziek en natuurlijk alle betrokkenen!

De voltallige redactie was van de partij met ouders en andere genodigden. Ook waren alle geïnterviewden die met een groot artikel in de krant staan present. Miep Neef-Huisman, op het eiland beter bekend als Tante Miep of Oma Miepie kreeg de allereerste krant uitgereikt van de kinderen.

Al bezorgd!

Na de feestelijke lancering gingen de journalisten ook meteen met stapels kranten onder de arm aan de slag met de bezorging. Omdat ze de smaak meteen te pakken hadden en zondag lekker doorgingen zijn alle kranten (rond de 1500) inmiddels al bezorgd op het Noordereiland. Binnenkort zal de krant ook via de website van Tante Nino te lezen zijn.

Zestien pagina’s telt de krant met verhalen over wie die prachtige vlag met het hartje (de vlag van het Noordereiland) heeft gemaakt, een interview met Miep die dus al 77 jaar op het eiland woont, en een reportage vanaf misschien wel het mooiste uitzicht van het Noordereiland.

Duimdrop

Ook maakten de kids een item over wat nu eigenlijk de beste speelplek van het eiland is en gingen ze op bezoek bij Zeynel die er al jaren de Duimdrop runt om te achterhalen hoe het nu allemaal verder zal gaan nu de gemeente er de stekker uit wil trekken.

Natuurlijk staat er nog veel meer in deze Noordereiland Kinderkrant, zoals een weetjes wandeling, een zeer pittige woordzoeker, en nieuws dat de kinderen zelf verzamelden over de Scheepswinkel, de kunstetalage en die ooievaar van honderden kilo’s die bij De Hef cirkelt.


Start typing and press Enter to search

Shopping Cart