Bewonersprotest tegen opheffen bus 47

>
>
Bewonersprotest tegen opheffen bus 47

bewonersprotest bus 47Zo’n 70 bewoners verzamelden zich vandaag bij de eindhalte van bus 47 op het Noordereiland.
Zij beletten de bus om verder te rijden. De bewoners zijn boos dat ‘hun’ bus wordt opgeheven. Daardoor moeten bewoners een heel eind lopen naar de halte van bus 32, bij de Koninginnebrug. Voor de ouderen op de oost- of westpunt van het Noordereiland niet te doen!
Het alternatief met een 3-persoons e-shuttle (golfkarretje formaat) voldoet naar hun mening niet en er is niet geluisterd naar alternatieven die bewoners zelf eerder aandroegen.

Politie, Officier van Dienst en de woordvoerder

De actie wekte de belangstelling van de politie, diverse agenten kwamen poolshoogte nemen en legden contact met de RET. Die stuurde aanvankelijk een Officier van Dienst, die op zijn beurt weer de woordvoerder optrommelde. Die sprak kort met drie vertegenwoordigers van de bewoners. Het besluit terugdraaien kan niet, vertelde zij. Wel zou zij de directie voorstellen om de proef met de e-shuttle na 3 maanden te evalueren, in plaats van de geplande 6 maanden. Veel winst is het niet, maar deze spontane bewonersactie heeft in ieder geval de aandacht getrokken: van politie, de RET en de wethouder.

Ook suggereerde de woordvoerder dat de bewoners (liefst gezamenlijk) vooral ook een brief naar de wethouder kunnen sturen over de problemen waarmee de bewoners met de vervangende e-shuttle tegen aan verwachten te lopen. Of nadat knelpunten ervaren zijn een tijdje na de invoering van die shuttle.
Het email adres van wethouder Judith Bokhove is secretariaatbokhove@rotterdam.nl

De chauffeur van de bus zag het allemaal in alle rust aan, sprak met bewoners, knuffelde een hond en wachtte geduldig tot ze weer mocht rijden. Ze werd uiteindelijk zelfs door de bewoners hartelijk uitgezwaaid. Nog een paar weken, dan zwaaien we de bus definitief en knarsetandend uit!

Bron: Facebookpagina Noordereiland.

 

Foto’s op Twitter

 

Bericht op Open Rotterdam:
www.openrotterdam.nl/tientallen-bewoners-noordereiland-protesteren-tegen-opheffing-van-hun-buslijn/

Bericht op Facebook Noordereiland


Update 12 januari 2022

Lees het artikel over de nieuwe e-shuttle in de Havenloods.
De HavenloodsDoor Annette de Bus:
www.dehavenloods.nl/nieuws/algemeen/40401/met-dit-karretje-brengt-de-ret-mensen-op-het-noordereiland-nu-n

 

Tweet over de e-shuttle:

 

 

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart