Kappen nou

Jaarlijks vindt er een BVC (Boom Veiligheid Controle) plaats.

Twee bomen in de Koopvaardijhof en vijf andere bomen elders op het Noordereiland worden binnenkort omgezaagd en vervangen.

Zie de boomvervangingskaart van de Gemeente Rotterdam op: www.rotterdam.maps.arcgis.com/apps/webappviewer/index.html?id=f3998b6922f0426a90115a74df988085

Op deze kaart staan alle bomen van de Gemeente door gekleurde bolletjes.
Groen = Boom wordt gerooid en herplant
Rood = Boom wordt gerooid en niet herplant
Grijs = Geen actie

Op de afbeelding hieronder staat aangegeven waar die slechte bomen staan.

Boomvervangingskaart 2020 - 2021

 

Bomen in Rotterdam

In de stad staan ruim 160.000 bomen. Ze staan in straten, op pleinen, langs wegen en singels en in plantsoenen en parken. In natuurlijke groenstroken en stukken bos groeien nog eens 450.000 bomen. Samen is dat meer dan 1 boom per inwoner!
In Rotterdam zijn meer dan 700 verschillende soorten bomen te vinden. Er is zelfs een boom naar de stad vernoemd, de acer pseudoplatanus ‘Rotterdam’. Meer weten over de Rotterdamse bomen? Bekijk het historisch overzicht in vogelvlucht.

Rotterdam heeft ook een aantal monumentale bomen. Daarvan zijn de bomen in het Centrum opgenomen in een 1,5 uur durende wandelroute langs 22 bomen met een verhaal.

Belangrijk voor de stad

Bomen zijn belangrijk voor Rotterdammers en de stad. Ze geven de stad sfeer, karakter en kleur. De Rotterdamse bomen brengen natuur in de stad en hebben een gunstig effect op het stadsklimaat.

Stadsbomen hebben het niet gemakkelijk. Ze worden gemiddeld maar half zo oud als bomen in een bos. Het klimaat in de stad is vrij extreem in vergelijking met het bos. Ook is in de stad de bodem vaak sterk verdicht. De groeiplaats is te klein, de omgeving stoffig en droog. En graafwerkzaamheden worden vlakbij de wortels uitgevoerd. Jaarlijks hoogt de gemeente vele kilometers straat op. Helaas lukt het niet altijd om de bomen bij straatophoging te sparen. Tenslotte stellen we hoge eisen aan de veiligheid van bomen. Bij onaanvaardbare risico’s worden de bomen gesnoeid of vervangen.

De gemeentelijke bomenexperts houden de bomen goed in de gaten. Ze controleren de groei en ontwikkeling van de bomen en bepalen de onderhoudsbehoefte. Waar en wanneer moeten de bomen worden gesnoeid? Bomen gevoelig voor ziekten of die een aanrijding of straatophoging hebben doorstaan, krijgen extra aandacht. Bekijk ook het groenonderhoud in Rotterdam.

Gemeente Rotterdam

Bron: www.rotterdam.nl/wonen-leven/bomen

 


 

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart