Paaskeitjes zoeken

>
>
Paaskeitjes zoeken

Keitjes zoekenOp het Noordereiland kunnen kinderen op zoek naar PaasKeitjes.
Een leuk initiatief van een aantal bewoners: een ludieke actie rond de paasdagen. Leuk voor jong én oud!

[UPDATE] Zie: verslag van 4 april 2021 »

Zwerfkeitje wordt Paaskeitje

Misschien ken je ze wel, de ‘zwerfkeitjes’. Her en der in Rotterdam en ook elders in het land worden er kleine beschilderde steentjes neergelegd. Wie er eentje vindt, mag hem houden of weer ergens anders neerleggen voor een volgende vinder. Op het Noordereiland maakt bewoonster Mariëlle Fortuin zulke keitjes. Maar nu worden het ‘Paaskeitjes’. Samen met ouderen uit de wijk zijn die paaskeitjes beschilderd, onder begeleiding van Mariëlle.

Op zaterdag 3 april is er voor de kinderen van het Noordereiland een Paaskeitjes zoekactie. De keitjes die ze vinden mogen ze inleveren bij het Huis van de Wijk Aan de kade. Daar krijgen ze een mandje paaseitjes. Maar…, niet voor zichzelf!… Ze brengen dat paasmandje samen met hun ouder(s) of begeleider naar een van de ouderen die de paaskeitjes heeft geschilderd. Maar natuurlijk krijgen de kinderen zelf ook een leuke paasverrassing als beloning. Iedereen keiblij!

“Een leuke manier om reuring op het Noordereiland te geven. Ouderen en kinderen worden betrokken bij deze actie en er is op deze manier een mooie interactie tussen jong & oud” vertelt Gerdie Verheijden, een van de initiatiefneemsters vol enthousiasme. “De wijkraad en Humanitas omarmden dit idee en wilden hier graag maar al te graag aan bijdragen”.

Meedoen?

Wil je meedoen aan de Paaskeitjes zoektocht? En woon je op het Noordereiland? Meld je dan vóór 26 maart aan via de webpagina: www.magievanfeijenoord.nl/noordereiland/nieuws/paaskeitjes-zoeken
en vermeld je naam, adres en leeftijd.

Video Paaskeitjes:

TV ZUIDBron video: www.youtube.com/watch?v=sBaKRjeWHbs
Van TV Zuid

 

 

INFORMATIE

Annette de Bus
tel. 06 – 242 12 792
E-mail:  anbus@planet.nl

 


 

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart