Meet zelf de luchtkwaliteit

>
>
Meet zelf de luchtkwaliteit

Schone lucht: schone lucht Rotterdamhet is belangrijk voor ons allemaal. De gemeente neemt maatregelen om de luchtkwaliteit te verbeteren. U kunt nu zelf de lucht
in uw straat meten onder het motto ‘Samen meten we meer’.

Op 14 april gaat de Luchtclub van start. Rotterdammers kunnen zich aanmelden voor een sensor om zelf twee jaar lang de luchtkwaliteit te meten. Zo krijgen inwoners en gemeente meer inzicht in de luchtkwaliteit in straten en wijken.
Ook komen er online kennissessies en gesprekken waarin bewoners kunnen meepraten en meedoen en hun zorgen, vragen of ideeën kunnen
delen.

De meetgegevens worden ingeladen in het Samen Meten dataportaal van het RIVM, een open data platform. Iedereen kan deze gegevens bekijken. Verder komt er een digitale ruimte die alleen de Rotterdamse data laat zien: www.rotterdam.nl/luchtclub.

De gemeente wil de meetgegevens vooral gebruiken om het gesprek aan te gaan met Rotterdammers. Als de metingen van de bewoners niet overeenkomen met de metingen die de DCMR Milieudienst Rijnmond verzamelt, zal de gemeente nader onderzoek doen en indien nodig aanvullende maatregelen treffen. De huidige maatregelen vindt u in de Koersnota Schone Lucht op www.rotterdam.nl/wonen-leven/luchtkwaliteit.

Volgens de gemeente voldoen alle straten in Rotterdam aan de Europese normen. De ambitie is om in 2025 te gaan voldoen aan de normen van de Wereld Gezondheidsorganisatie (WHO).

Aanmelden bij de Luchtclub:

14 april tot 1 mei 2021 via www.rotterdam.nl/luchtclub
Er zijn 900 sensoren beschikbaar. Op de website staat meer informatie over de voorwaarden om in aanmerking te komen voor een sensor.

 

Gemeente RotterdamBron: Gemeente Rotterdam


 

 

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart