Start verbouwing Wegenerpand

>
>
Start verbouwing Wegenerpand

Verbouwing Wegenerpand“We zijn al drie jaar bezig met de voorbereidingen van de transformatie van het Wegener pand” vertelt Jacco Schippper, projectontwikkelaar voor Looije Properties, eigenaar van het pand en betrokken bij dit pand vanaf de planfase tot de oplevering. Als Rotterdammer in hart en nieren is hij supertrots dat hij aan dit bouwproject mag werken. “Er worden straks 102 woningen gerealiseerd, van verschillende groottes. Allemaal vrijesector huurwoningen, maar een derde deel daarvan worden middelhoge huurwoningen. De transformatie is dit najaar gestart met interne sloopwerkzaamheden en de volgende bouwfase staat gepland voor maart 2022.”

 

Van koffie naar krant

Het pand dateert uit 1893 en deed dienst als Stoomkoffiepelmolen en koelpakhuis. Vanaf 1968 werd het verbouwd tot kantoor voor De Havenloods en werd het in de volksmond vooral bekend als Wegenerpand. Nadat de Havenloods verhuisde naar de Delftsestraat was het een kantorencomplex voor diverse kleine bedrijven en zzp’ers.

 

Duurzaam bouwen

“De bovenste laag van het pand wordt verwijderd en er worden 2 nieuwe lagen op het gebouw geplaatst,” vervolgt Jacco. “Dus netto wordt het pand 1 verdieping hoger. Elke woning krijgt een Frans balkon, als een soort verwijzing naar de laaddeuren van het voormalige pakhuis. Ook wordt de oorspronkelijke tweedeling teruggebracht. In het uiterlijk van het gebouw komen elementen terug van het oorspronkelijke fabrieksgebouw. We bouwen ook duurzaam en anticiperen daarmee op de energietransitie, de woningen krijgen geen gas, maar energie geleverd door luchtwarmtepompen.”

 

Parkeren

Een aantal omwonenden heeft zorgen geuit over het effect op de beschikbare parkeerplekken in de omgeving. Wat als daar nog eens tientallen plekken voor de nieuwe bewoners bij komen? “Er is straks voor slechts een beperkt aantal bewoners een parkeervergunning beschikbaar, daar worden de nieuwe huurders ook op gewezen. We spelen daarmee ook in op de ontwikkelingen rond deelvervoer. Het eiland is goed bereikbaar met openbaar vervoer en er zijn ook op het eiland volop deelauto’s, en -scooters beschikbaar,” vult Jacco aan. “Ik weet dat er mensen geopperd hebben dat wellicht de kelder onder het pand benut kan worden voor parkeren, maar die is te klein en loopt maar onder een beperkt deel van het gebouw. Ook is die ruimte te laag en te vochtig daarvoor.”
De oplevering van het gebouw is gepland medio 2023.


 

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart