Schemerwandeling Tekeningen

>
>
Schemerwandeling Tekeningen

KrijttekeningenSinds 2020 heeft kunstenaar Bart Lodewijks op het Noordereiland krijttekeningen gemaakt en er een drietal e-books over gepubliceerd.

 

Bart plaatste er kunstzinnige lineaire lijnen, op allerlei objecten: gevels, muren, op schepen zelf. Hij werkte er in het kader van het project Noordereiland Tekeningen. Tijdens het maken van de tekeningen sprak hij diverse bewoners, die nieuwsgierig waren, zich over het werk verwonderden en mooie verhalen te vertellen hadden.
Bart tekende veel van die verhalen en zijn ervaringen op in een drietal e-books:

  1. Een bedding van Krijt
  2. IJzer drijft
  3. De Pleitbezorger

 

Wandel mee met Bart Lodewijks

Op donderdag 2 december organiseert Murals Inc. een schemerwandeling langs tekeningen die nog net zichtbaar zijn. Bart Lodewijks wandelt mee en vertelt over de ontstaansgeschiedenis van de tekeningen in relatie tot ‘de ene grote tekening’.
De wandeling vertrekt vanuit lunchroom Koozie en we keren na afloop daar ook weer terug.

Locatie: Koozie, Van der Takstraat 51
Datum: donderdag 2 december 2021
Aanvang: 16.30 uur
Aanmelden: info@murals-inc.com
(Wij houden ons aan de corona richtlijnen opgesteld door het RIVM)

 

Bewoonster Bep van Muilekom (Koopvaardijhof) schreef er over:

“Het Noordereiland ligt midden in de Maas, tussen het noorden en het zuiden van Rotterdam. Het heeft de vorm van een motorschip. Bart Lodewijks trekt in coronatijd van de west- naar het oostpunt en tekent met krijt op kademuren en kajuiten, stalen buizen, utilitaire gebouwtjes en woonhuizen. Voortgestuwd door zijn werkdrift grift hij zijn lijnen op weerbarstige materie. Dichtregels zonder tekst. In drie delen doet hij op poëtische wijze verslag van het leven dat hij aantreft op het eiland. Zijn aanwezigheid als verstekeling roept vragen en verhalen op bij bewoners. Momentopnamen van vertrouwen en wantrouwen. Regen en wind wissen zijn sporen weg, maar het eiland en zijn bewoners zijn voorgoed ingebed in de ene grote tekening die Bart Lodewijks in de wereld aanbrengt. Een teken dat even oplicht en haar bewoonbaar maakt.”

 

Zie hier het e-book De Pleitbezoger

Link: www.issuu.com/romapublications/docs/noordereiland_3_nl_issue?fr=sYWUxZDMzMDI2NTc

 

Murals inc op Instagram:

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Murals Inc. (@murals_inc)

 

Bron: Expeditie Noordereiland

MURALS Inc.
Piekstraat 31  3071 EL, Rotterdam
Rotterdam –
www.murals-inc.com

 


Start typing and press Enter to search

Shopping Cart