Fietstrommels op nieuwe Maaskade

>
>
Fietstrommels op nieuwe Maaskade

FietstrommelGoed nieuws voor de bewoners van de Maaskade!

Er waren veel bezwaren over de locaties van de fietstrommels in het definitieve ontwerp van de inrichting van de Maaskade. Zo bleek ook uit de reacties van bewoners die de ontwerptekeningen kwamen bekijken en bespreken in het Huis van de Wijk.
Zie bericht van 15 okt. 2021 »

[UPDATE] zie de nieuwe locaties van de fietstrommels »

Naar aanleiding daarvan heeft de Wijkraad Noordereiland een ongevraagd advies gestuurd naar wethouder Karremans. Die reageerde daarop met een brief waarin hij voorstelt de fietstrommels inderdaad niet aan woningzijde, maar aan de overkant op de Maaskade te plaatsen, bij de ‘entrees’ van de kade.

Hieronder de brief van wethouder Karremans aan de wijkraad:

Geachte leden van de wijkraad Noordereiland,

Met deze brief reageer ik op uw ongevraagd advies over het definitief ontwerp van de Maaskade/fietstrommels met referentienummer 3951879. Uw advies is om open te staan voor de door bewoners/belanghebbende aangevoerde bezwaren en de discussie in zake wel of geen plaatsing van de fietstrommels op het buitenste deel te continueren.
Ik heb kennis genomen van uw ongevraagd advies en ik doe in deze brief een voorstel om de wijkraad en de bewoners van het Noordereiland in hun wensen tegemoet te komen ten aanzien van het plaatsen van de fietstrommels.

In het oorspronkelijke definitieve ontwerp zijn de fietstrommels van de Maaskade verplaatst naar parkeervakken aan de zijde van de woningen. Conform de buitenruimte richtlijnen uit 2016 worden fietstrommels in parkeervakken geplaatst. De maatvoering en de vormgeving van de fietstrommels zijn namelijk afgestemd op plaatsing in een parkeervak. Tijdens de inloopbijeenkomst hebben bewoners aangegeven dat zij deze niet voor de woningen gepositioneerd willen hebben.

Het aangepaste voorstel is om de huidige fietstrommels te plaatsen in de parkeervakken nabij de entrees van de Maaskade, dit is aan de overzijde van de weg. Op deze manier blijft het Beschermd Stadsgezicht van de woningen aan de Maaskade intact en worden de zichtlijnen voor bewoners vanaf de begane grond niet verhinderd.
Het verplaatsen van de fietstrommels zal eind 2021 starten. Het is namelijk noodzakelijk om de fietstrommels in een vroeg stadium van de realisatie van het definitief ontwerp (DO) Maaskade te verplaatsen, aangezien er ruimte vrij nodig is voor grondverbeteringswerkzaamheden en ten behoeve van het aanplanten van nieuwe bomen. In het DO wordt namelijk de oorspronkelijke bomenrij op de Maaskade hersteld. De gebruikers van de fietstrommels zullen hierover worden geïnformeerd. er worden geïnformeerd.

Ik hoop u middels dit voorstel voldoende tegemoet te komen en u hierbij voldoende te hebben geïnformeerd.

Met vriendelijke groet,
mr. drs. V.P.G. Karremans
Wethouder Handhaving, Buitenruimte, Integratie en Samenleven
Locoburgemeester

 

 

Wijkraad NoordereilandMet dank aan: Annette de Bus via Facebook Noordereiland

Bron: Wijkraad Noordereiland

 


 

 

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart