Subsidie voor het zelf openen van een buurtfietsenstalling

>
>
Subsidie voor het zelf openen van een buurtfietsenstalling

De gemeente Rotterdam wil meer buurtfietsenstallingen in de stad. Zo kunnen fietseigenaren in de wijken en buurten hun fiets veilig stallen, ook als daar in of bij de eigen woning geen plek voor is.
Fietsen op het Noordereiland (foto: Nils Hilbers)Deze nieuwe subsidie is voor bewoners van Rotterdam die zelf het initiatief nemen om een buurtfietsenstalling te openen en te beheren.

Bijvoorbeeld een bewoner heeft een garagebox die hij niet gebruikt. Dan kan hij hier een fietsenstalling gaan beginnen en hiervoor subsidie aanvragen bij de gemeente.

Initiatief ligt dus bij de bewoners en niet bij de gemeente.
Wanneer één of meerdere bewoners een buurtfietsenstalling beginnen op Noordereiland, dan kan dit leiden tot een vermindering van fietstrommels.

Aanvraag kan via: www.concern.ir.rotterdam.nl/subsidies/#/aanvraag/buurtfietsenstalling
De aanvraag moet ingediend worden op uiterlijk 15 september 2021. En de regeling vervalt op 1 januari 2023.

 

Zie alle regels + extra informatie van de buurtfietsenstalling-subsidie op deze webpagina van de Gemeente Rotterdam: www.rotterdam.nl/loket/pilot-subsidie-buurtfietsenstalling/
Klik op deze webpagina ook even op de oranje blokjes zodat je precies kunt lezen om welke bedragen, termijnen het gaat en welke documenten je moet opsturen.

 

 

Gemeente Rotterdam

Bron: Gemeente Rotterdam

Meer fiets informatie op: www.rotterdam.nl/fietsstad + www.rotterdamopdiefiets.nl


 

 

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart