Openbaar vervoer op het Noordereiland

>
>
Openbaar vervoer op het Noordereiland

TrevvelHet contract met vervoerder Trevvel is verlengd tot eind 2021.
Zij verzorgen vervoer op afspraak vanaf diverse haltes op het Noordereiland naar station Blaak.
Zie voor meer informatie, tarieven en voorwaarden: www.trevvel.nl/doelgroepenvervoer/noordereiland/

Opheffen bus 47

RET

Helaas vervalt Bus 47, met ingang van de nieuwe RET dienstregeling op 10 januari 2022.

Na de zomervakantie zijn er nog wel gesprekken met de RET en de gemeente over de situatie van het openbaar vervoer op het Noordereiland in 2022.

Toch nog even nagevraagd hoe dit precies zit en waarom er voor deze bezuiniging is gekozen.

Het antwoord van de RET:
“Lijn 47 rijdt nu al minder dan voorheen en wordt opgeheven per 10 januari 2022. Dat gebeurt in verband met de ingrepen die de RET in de dienstregeling doet in het kader van de coronacrisis. Wij begrijpen dat dit lastig is voor de bewoners van het Noordereiland. Lijn 32 blijft wel rijden en kan als alternatief worden gebruikt. Dat is wel verder lopen vanaf de Westkant van het eiland.
Daarnaast heeft de gemeente al een maatwerkoplossing met een andere vervoerder omdat lijn 47 al minder vaak is gaan rijden. De gemeente bekijkt de mogelijkheden om dat maatwerk te blijven inzetten als lijn 47 helemaal komt te vervallen. Door de coronacrisis zitten vervoerbedrijven nog niet aan de reizigersaantallen van voorheen. Om de misgelopen inkomsten te compenseren, vergoedt het Rijk 93-95% van de gemaakte kosten. De vervoerders moeten dus een deel zelf opbrengen.
Bij de RET doen we dat door een combinatie van besparingen op de interne bedrijfsvoering, de dienstregeling en de inzet van tramconducteurs en servicemedewerkers metro. Bij de besparingen op de dienstregeling kijken we steeds naar ingrepen die zo min mogelijk impact hebben en waar er zo mogelijk alternatieven voorhanden zijn. Dit neemt niet weg dat de bezuinigen voor sommige reizigers vervelend kunnen uitpakken.”

 

Bron: Facebook Noordereiland

 


 

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart