Verslag Paaskeitjes zoeken

>
>
Verslag Paaskeitjes zoeken

Het Paaskeitjes project zit er op.
Diverse oudere bewoners beschilderden keitjes met afbeeldingen van paashazen, kuikentjes en kippen. Keurig conform de coronavoorschriften, in groepjes van 3 of 4 en op gepaste afstand van elkaar, in het Huis van de Wijk Aan de kade. “Heerlijk om te doen, leuk om dit thuis ook eens te doen. Fijn om even het huis uit te zijn en iets leuks te doen en anderen te ontmoeten, gezellig!” De keitjes door weer andere bewoners op het eiland verstopt. Met strikte voorschriften van organisator Gerdie: “Op ooghoogte, hou rekening ook met de kleintjes, niet op het gras, niet onder struiken en niet op andermans bezittingen.” Weer een andere groep vrijwilligers vulde paasmandjes met stro en paaschocolaatjes.

Foto’s van 3 april 2021

Paaskeitjes zoeken

Bekijk alle foto’s hier: www.facebook.com/media/set/?vanity=Noordereiland&set=a.3999681750091188
(Foto’s: Gijs Rietveld & Annette de Bus)

Speuren naar keitje

Keitjes zoekenZaterdag 3 april was het dan zover: ruim 50 kinderen meldden zich bij de deur om aan de speurtocht mee te doen. Eerst even goed luisteren naar de instructies en dan gaan ze op pad mét hun ouders en hun verzamelbakje. Sommigen waren al snel weer terug bij het Huis van de Wijk, anderen namen alle tijd om te zoeken. Of misschien waren de keitjes wat lastiger te vinden. Er was zelfs een jongetje dat spontaan kwam aanlopen met een papieren zak vol keitjes. Allemaal gevonden op het plein. Alleen had hij zich niet aangemeld, dus de ‘Haasbaas’ vroeg hem om ze op twee na allemaal netjes weer terug te leggen en die twee dan in te leveren en zich alsnog in te  schrijven.

Mandje voor oma’s en opa’s

Ieder kind dat paaskeitjes kwam inleveren mocht één keitje uitzoeken voor zichzelf. “kijk eens mama, deze mag ik houden!”, riep een kleine meid enthousiast. Voor een enkeling was dat een bijna onmogelijke keuze, de keitjes waren té leuk. Elk kind kreeg vervolgens een paasmandje mee, om dat samen met hun ouder(s) te gaan brengen naar een van de oudere bewoners. Die waren heel verrast en blij met het paasmandje en het leuke gesprekje aan de deur. Natuurlijk kregen de kinderen zelf ook een chocolade paashaas als beloning.

KEI gaaf

Al met al een keigave, geslaagde dag. Dat vonden de schilders, de inpakkers, de verstoppers, de kinderen, hun ouders, de oudere bewoners én de vier bewoners die dit allemaal georganiseerd hebben. Nu eerst even bijkomen, maar er wordt alweer gebroed op nieuwe plannen om bewoners op een leuke manier in actie te krijgen.

 


 

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart