Zwem een rondje Noordereiland

>
>
Zwem een rondje Noordereiland

Zwem zondag 29 augustus een heel (3 km.) of een half rondje om het Noordereiland in hartje Rotterdam. Dat kun je alleen doen of samen, er zijn meerdere manieren om met meerdere mensen het Rondje Noordereiland te zwemmen.
Dit is de 14e editie!
Inschrijven & informatie op: www.rotterdamswim.com

 

Rotterdamswim.com

 

Het zwemmen waarbij deelnemers een tocht van 3 km rond het Noordereiland maken moet veilig gebeuren, dus er zijn voldoende begeleiders nodig om dat in goede (zwem)banen te leiden. Maar er zijn ook kosten voor het promotiemateriaal, reddingsboten + bemanning en vergunningen. Tegenvaller is dat die kosten fiks hoger zijn geworden. Het was dus even de vraag of het event wel door kan gaan. Maar Erik van Loon verzekert dat Rotterdam Swim op zondag 29 aug. 2021 sowieso doorgaat.

Geen toeschouwers, wel vrijwilligers

Vanwege de huidige coronamaatregelen is het niet de bedoeling dat er toeschouwers bij het evenement zijn. Wel zijn er dringend nog vrijwilligers nodig. Wil je een handje uitsteken in de voorbereiding en de organisatie van het evenement, meld je dan via: info@rotterdamswim.com

Website: www.rotterdamswim.com

 

 

Rotterdam Swim 2021Programma zondag 29 augustus
14 jaar Rotterdam Swim

09:00-09:30 Prinsenontbijt
09:30-09:50 Ophalen Startbewijzen
09:50-10:00 Veiligheidsbrieving
10:20-12:00 Start 14 jaar Rotterdam Swim
10:20 Start Hele – Prinsenhoofd
11:00 Start Halve – Antwerpse Hoofd

 

Route

De Rotterdam Swim start vanaf het Prinsenhoofd iets voor de Erasmusbrug. Deze brug voor auto’s, fietsers, voetgangers, trams heeft een totale overspanning van 808 meter en een 139 meter hoge asymmetrische pyloon. De bijnaam van deze brug is De Zwaan en verbindt de noordelijke en zuidelijke delen van Rotterdam.

Start
0 m. Prinsenhoofd
400 m. Koninginnebrug
600 m. Hef
1.500 m. Antwerpse Hoofd
2.000 m. Willemsbrug
3.000 m. Erasmusbrug

 

King of rivers

KANTJESLOPERS:

Deelnemers aan de Rotterdam Swim zijn verplicht om met een kantjesloper aan de start te verschijnen. De kantjesloper begeleid de deelnemer van start tot finish.

Hij of zij wordt ook verwacht tijdens de briefing een uur voor aanvang van de Rotterdam Swim. Is hij of zij niet bij de veiligheidsbriefing dan krijgt de deelnemer geen startbevoegdheid. De kantjesloper krijgt een polsbandje met het telefoonnummer van onze veiligheidscoördinator voor het geval dat zijn of haar zwemmer in problemen komt en onze veiligheidsmensen onverhoopt niet in de buurt zijn.

De kantjesloper mag verder in de kleedkamer en achter de finishlijn komen. Daarnaast draag hij of zij verplicht een handdoek, badjas, droge kleding (schoenen, slippers, trui, etc), warme drank, fototoestel, portemonnee, telefoon, etc. In het geval dat de deelnemer door onderkoeling, stroming of om wat voor reden dan ook halverwege opgeeft zal de kantjesloper de zwemmer bij het uit het water komen assisteren. Wij assisteren de deelnemer tot aan de trap.

 

Extra informatie

Persbericht 2021: www.wereldwaterdag.nl/2021/07/28/persbericht…vergunning/#page-content
Factsheet: www.rotterdamswim.com/wp-content/uploads/2019/05/FACTSHEET-ROTTERDAM-SWIM-2019.pdf
Waiver: www.rotterdamswim.com/wp-content/uploads/2019/05/waiver-2019.docx-2.pdf

Facebook: www.facebook.com/rotterdamswim
Meer informatie op de website: www.rotterdamswim.com

Bron: www.rotterdamswim.com


 

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart