Rotterdam Swim 12 jaar

>
>
Rotterdam Swim 12 jaar

Zwem 28 juli zondag een heel (3 km.) of een half rondje om het Noordereiland in hartje Rotterdam.
Dat kun je alleen doen of samen, er zijn meerdere manieren om met meerdere mensen het Rondje Noordereiland te zwemmen.
Zie: www.rotterdamswim.com

 

Rotterdamswim.com

 

Programma

De Rotterdam Swim kent verschillende afstanden, zie hieronder:
Start Prinsenhoofd
14:30 | Solo (1 zwemmer zwemt 3 km)
14:30 | Familie (vader/moeder/mentor met kind zwemmen 3 km)
14:30 | Gehandicapt (buddy zwemt gratis mee en hulpmiddelen zijn toegestaan)
14:30 | Estafette (2 zwemmers zwemmen 1,5 km
14:30 | Estafette+ (2 zwemmers zwemmen 1,5 km en één begeleider zwemt de hele 3 km)
14:30 | Team (max. 4 zwemmers zwemmen 3 km)
14:30 | Team-Estafette (4 zwemmers zwemmen 1,5 km
14:30 | Team-Estafette+ (4 zwemmers zwemmen 1,5 km en één begeleider zwemt de hele 3 km)

Start Antwerpse Hoofd (half rondje)
15:00 | Halve (1 zwemmer zwemt 1,5 km)
15:00 | Halve-Familie (vader/moeder/mentor met kind zwemmen 1,5 km)
15:00 | Halve-Gehandicapten (buddy zwemt gratis mee en hulpmiddelen zijn toegestaan)
15:00 | Halve-Team (4 zwemmers zwemmen 1,5 km

 

Route

De Rotterdam Swim start vanaf het Prinsenhoofd iets voor de Erasmusbrug. Deze brug voor auto’s, fietsers, voetgangers, trams heeft een totale overspanning van 808 meter en een 139 meter hoge asymmetrische pyloon. De bijnaam van deze brug is De Zwaan en verbindt de noordelijke en zuidelijke delen van Rotterdam.

Start
0 m. Prinsenhoofd
400 m. Koninginnebrug
600 m. Hef
1.500 m. Antwerpse Hoofd
2.000 m. Willemsbrug
3.000 m. Erasmusbrug

Prijs

De Rie Mastenbroek Trofee is een aanmoedigingstrofee vernoemd naar de Rotterdamse zwemster Rie Mastenbroek (1919 – 2003).
Rie Mastenbroek wordt alom geacht als de belangrijkste Nederlandse zwemster ooit. In 1936 won deze Rotterdamse zwemster op 17 jarige leeftijd als eerste vrouw ter wereld drie gouden en een zilveren medaille op één Olympische Spelen. Daarnaast trainde zij voor deze Olympische Spelen veelvuldig op de Nieuwe Maas.

Zwemmen in de Maas kent veel veiligheidseisen

De Rotterdam Swim kent net als de andere King Of The Rivers open water zwemevenementen strenge veiligheidsmaatregelen voor zowel deelnemers als ook toeschouwers.

KANTJESLOPERS:
Alle deelnemers aan de Rotterdam Swim zijn verplicht met een kantjesloper/buddy aan de start te verschijnen. Hij of zij volgt zijn of haar zwemmers van start tot finish en staat in direct contact met de veiligheidscoördinator.

KLEDING
De Rotterdam Swim kent strenge kledingrichtlijnen. Zo is reclame en zijn wetsuits en andere hulpmiddelen zoals flippers, zwemboei, etc met uitzondering van badmuts en bril niet toegestaan. Gehandicapten daarintegen mogen wel gebruik maken van deze hulpmiddelen.

WAIVER:
Deelnemers aan de Rotterdam Swim dienen een waiver te ondertekenen.

SPORTMEDISCHE KEURING:
Deelnemers ouder dan 60 jaar dienen een sport medische keuring te ondergaan.

GEFASEERDE START:
Ivm de veiligheid werken wij met een gefaseerde start. Elke deelnemers wordt op basis van zijn of haar zwemsnelheid ingedeeld in een bepaalde start groep. De langzaamste groep eerst en vervolgens start elke minuut een snellere groep. Door deze gefaseerde start krijgen de langzaamste deelnemers max. 10 minuten extra tijd om tegen de stroom in te zwemmen. Bovendien voorkomen wij daarmee dat zwemmers bij de start op elkaar springen of met ellebogen, handen, benen, voeten, etc elkaar in een overvol deelnemersveld raken. De meeste ongelukken bij Open Water Zwemmen gebeuren namelijk bij de start.

VEILIGHEIDSRINGEN:
Rondom de Rotterdam Swim hebben wij 8 veiligheidsringen om de veiligheid van zowel de deelnemers als ook de toeschouwers te garanderen.

 

 

Meer informatie Kantjeslopers

Deelnemers aan de Rotterdam Swim zijn verplicht om met een kantjesloper aan de start te verschijnen. De kantjesloper begeleid de deelnemer van start tot finish.

Hij of zij wordt ook verwacht tijdens de briefing een uur voor aanvang van de Rotterdam Swim. Is hij of zij niet bij de veiligheidsbriefing dan krijgt de deelnemer geen startbevoegdheid. De kantjesloper krijgt een polsbandje met het telefoonnummer van onze veiligheidscoördinator voor het geval dat zijn of haar zwemmer in problemen komt en onze veiligheidsmensen onverhoops niet in de buurt zijn.

De kantjesloper mag verder in de kleedkamer en achter de finishlijn komen. Daarnaast draag hij of zij verplicht een handdoek, badjas, droge kleding (schoenen, slippers, trui, etc), warme drank, fototoestel, portemonnee, telefoon, etc. In het geval dat de deelnemer door onderkoeling, stroming of om wat voor reden dan ook halverwege opgeeft zal de kantjesloper de zwemmer bij het uit het water komen assisteren. Wij assisteren de deelnemer tot aan de trap.

King of rivers

 

Factsheet: www.rotterdamswim.com/wp-content/uploads/2019/05/FACTSHEET-ROTTERDAM-SWIM-2019.pdf
Waiver: www.rotterdamswim.com/wp-content/uploads/2019/05/waiver-2019.docx-2.pdf
Meer informatie op de website: www.rotterdamswim.com
Facebook: www.facebook.com/rotterdamswim

 


 

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart