Hefboompjes

>
>
Hefboompjes

Hefboompjes van Okko NoëOkko Noë is een kunstenaar van het Noordereiland.
Niet zomaar eentje, hij had zijn atelier in het sleepvrachtschip WilmaJo, zowat onder de Hef. Okko maakte faam met zijn scheepstouwen, die schijnbaar uit zichzelf omhoog blijven staan. Maar Okko is meer dan dat: hij is ook muzikant, dichter, betrokken bij de Noordereiland opera en werkt in de scheepsbouw met zijn technisch aluminium atelier.

 

Hefboompjes

Okko werkt niet meer op de WilmaJo, het schip is verkocht aan een nieuwe eigenaar. Maar in de jaren dat Okko daar nog verbleef lagen er regelmatig groene scherven van De Hef op het dek. Okko verzamelde die scherven. Waarvoor, dat wist hij toen nog niet. Maar op een gegeven moment had hij er een paar voor zich op tafel en zag daar een rijtje bomen in. “Ha, HEF-boompjes, dat zijn het”, bedacht hij toen en hij ging er mee aan de slag. Hij maakte gebruik van de vormen en de tekening van de scherven en dat heeft inmiddels een aantal unieke kunstwerken opgeleverd.

De Hefboomjes kunstwerken zijn in een beperkte oplage gemaakt en gaan als warme broodjes over de toonbank. “Wie wil er immers niet zo’n mooie herinnering aan een historisch Rotterdams icoon. Er zijn er nog maar enkele te koop, ik maak ze niet meer. Het is tijd om me weer eens op iets anders te richten. Genoeg te doen, te ontdekken en te creëren.” Wie dus nog een genummerd exemplaar van een Hefboompjes kunstwerk in zijn of haar bezit wil krijgen, moet snel zijn.

 

Bestellen

De unieke werken kosten €400,- per stuk, compleet met lijst en paspartout.
Maak gerust een afspraak met Okko om je keus in zijn thuisatelier te maken, tel. 06 53784724.

 

Zie ook het artikel in de Eilandkrant van augustus 2019 »

Bron: @Eilandnieuws op Instagram


 

Bericht op Instagram

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door EilandNieuws (@eilandnieuws)

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart