Afscheid Anouk Faassen

>
>
Afscheid Anouk Faassen

Anouk FaassenOp 1 april komt er voor Humanitas een einde aan 4 jaar welzijnswerk in Feijenoord. “Bizar, dat die vier jaar alweer voorbij zijn.” verzucht Anouk Faassen, wijkregisseur bij Humanitas en in die hoedanigheid nauw betrokken bij het wel en wee van het Huis van de Wijk op het Noordereiland. “De verbouwing was net klaar, we wilden van start gaan met een feestelijke opening in april 2019, maar toen werd de lockdown afgekondigd en moesten we de opening afblazen.

Toen Humanitas de opdracht kreeg om het welzijn in Feijenoord te verzorgen was dat nieuw werkterrein voor ons. Het was zoeken hoe we dat gingen organiseren met een heel nieuw team. Allereerst investeerden we in het bekend raken in de wijk, contacten leggen met netwerkpartners, vrijwilligers en bewoners. Dat heeft veel tijd gekost, ook om het vertrouwen te winnen. Maar uiteindelijk wisten we veel mensen aan ons te binden, hebben we een stevig team vrijwilligers en een mooi activiteitenprogramma aan te bieden en goede samenwerking met de partners op het Noordereiland, zoals de wijkagent, de wijkraad, de basisschool en de wijkmanager van de gemeente.

Ambities

“We hadden een ambitieus plan: vooral de kwaliteiten en ervaringen van bewoners en netwerkpartners benutten zodat we ons bijna overbodig maken en activiteiten door bewoners en lokale aanbieders georganiseerd worden. Dat doel is behoorlijk goed bereikt, daar kijk ik tevreden op terug. Door corona moesten we fors omschakelen en ons vooral richten op hulp aan mensen die door de lockdown aan huis gebonden waren. Dus hebben we een hulplijn ingericht. Daar konden bewoners aangeven welke hulp zij nodig hadden: de hond uitlaten, boodschappen doen of medicijnen halen. Soms alleen af en toe een praatje omdat ze nauwelijks meer bezoek kregen. Wij brachten hen dan in contact met vrijwilligers. Dat liep allemaal als een trein! Het bewees hoe flexibel ons team kon inspelen op de actualiteit en zo fijn dat we mensen daadwerkelijk konden helpen.“

Trots

Ik ben supertrots op wat we hebben bereikt, met een geweldig team van bevlogen mensen. Ik heb veel geleerden veel mooie mensen leren kennen. Ik ben ook trots op dat het Huis van de Wijk letterlijk staat als een huis. Het is vrijwel elke dag in gebruik voor activiteiten, mensen weten ons te vinden voor vragen en er is een prachtige Eilandwinkel in gevestigd, waar bewoners en bezoekers terecht kunnen voor informatie over en souvenirs van het Noordereiland.

Nieuwe aanbieder

Logo SOLVanaf 1 april is er een nieuwe aanbieder voor de welzijnszorg in gebied Feijenoord: SOL (Samen Ondernemend Leren). Met hen is afgesproken dat de huidige activiteiten in ieder geval nog tot juli 2022 worden voortgezet. Daarna is het aan SOL om te kijken of daar toevoegingen of wijzigingen in komen. Heeft Anouk tips voor hen? “Blijf goed in gesprek met iedereen, bied bewoners een warme ontvangst, zorg goed voor de vrijwilligers en maak van het Huis van de Wijk een dynamische en energieke plek, waar iedereen dagelijks terecht kan. En natuurlijk wens ik hen heel veel plezier en succes!”, besluit Anouk.

 

Anouk voor de groep

Hoe ziet de toekomst voor Anouk eruit? “Deze wisseling van de wacht was voor mij een goed moment om na te denken over de volgende stap die ik wil zetten. Ik wil me graag meer verdiepen en ben sinds 1 april aan de slag als netwerkregisseur bij Centrum voor Jeugd en Gezin in Charlois. Ik wil daar een bijdrage leveren aan het creëren van gelijke kansen voor alle kinderen en hun ouders. Daarnaast ga ik eindelijk doen wat ik al heel lang wil, mijn eigen onderneming ‘AnoukvoordeGroep’ uitbouwen: mij inzetten als teamcoach en dagvoorzitter. Ik werk nu minder uren, dus heb nu tijd om dit te doen.

Bron: Annette de Bus
Dit artikel stond in de Eilandkrant van April 2022


 

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart