Hulstkamp Appartementen

>
>
Hulstkamp Appartementen

Hulstkamp-aparments_fasadeHet ‘gat’ naast het Hulstkamp Gebouw aan de Maaskade is gevuld. De afgelopen drie jaar is gebouwd aan het realiseren van een aantal appartementen. Aan de achterkant 24 appartementen, aan de Maaskadekant zijn dat er 4. De appartementen aan de achterkant zijn 2-kamerappartementen van circa 55 m2. De vier appartementen aan voorkant, aan de Maaskade, zijn luxere 3- en 4-kamerappartementen tussen 90 en 108 m2. Ze zijn volledig gemeubileerd en worden voor beperkte tijd verhuurd, van 12 tot 24 maanden.

Hoe zit dat precies?
Dat leggen we eens voor aan Eric Slabbekoorn, niet alleen general manager van het Thon hotel aan het Willemsplein, maar ook namens Thon verantwoordelijk voor het Hulstkamp Gebouw én de nieuwe appartementen. “De appartementen worden inderdaad alleen voor bepaalde tijd verhuurd en zijn volledig ingericht. Ze zijn dan ook vooral bedoeld voor ‘expats’, mensen die tijdelijk in Rotterdam werken, bijvoorbeeld in de scheepvaart, bij internationale bedrijven of college geven aan de Erasmus universiteit”, betoogt Eric.

 

Noors imperium

Hulstkamp appartementenHet pand is in handen van Thon hotels, dat zijn basis heeft in Noorwegen. “Daar is het echt een imperium, opgericht door Olav Thon. De oude baas is inmiddels 98 jaar, maar staat nog altijd betrokken aan het roer”, vertelt Eric. “In Noorwegen heeft hij wel 70 hotels, appartementen en zelfs winkelcentra in bezit. De afgelopen jaren is Thon internationaal uitgebreid en zo hebben zij dus ook in Nederland vestigingen, waaronder het hotel op het Willemsplein.
Maar ook het Hulstkamp Gebouw is sinds 1991 eigendom van Thon hotels. Heel blij ben ik dat we daar nu een nieuwe cateraar annex evenementenorganisator voor hebben gevonden: Hutten catering, toevallig ook uit Veghel, net als hun voorganger Maison Van den Boer. Een enthousiaste club mensen die ernaar uitkijkt om samen te werken met bewoners van het Noordereiland en daar betrokken bij te zijn.”

 

Parkeren

Onder de nieuwe appartementen komt ook een parkeergarage, is die ook te benutten voor omwonenden, vragen we Eric. “Nee, in eerste instantie niet, de garage is exclusief voor de huurders van die appartementen. Maar wie weet, als blijkt dat een deel van de garage niet wordt benut kunnen we eens kijken wat er mogelijk is. Het zou best kunnen dat onze huurders vooral meer gebruik maken van deelvervoer, juist omdat het centrum en Rotterdam-Zuid eenvoudig bereikbaar zijn.”

 

Oplevering

Het is de bedoeling de appartementen aan de Burgemeester Hoffmanstraat begin april op te leveren. De vier appartementen aan de Maaskade kunnen hopelijk begin mei worden opgeleverd. “Natuurlijk onderzoeken we of daar een feestelijk tintje aan kunnen geven. Vooral voor de omwonenden, die langer dan de planning was ongemak hebben gehad van de bouwwerkzaamheden. Die bleken extra ingewikkeld omdat we te maken hadden met een rijksmonument. We kijken uit naar de uiteindelijke oplevering, de omwonenden vast ook!” besluit Eric.

Neem alvast een kijkje in de appartementen: www.thonhotels.com/nl/apartments/nederland/rotterdam/hulstkamp-apartments/

 

 

Bron & foto’s: Thon Hotels
Dit interview is onderdeel van de Eilandkrant van maart 2022 en is geschreven door Annette de Bus

 


 

Tweet van 11 feb. 2022

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart