NE Ondernemer: Café Rijnvaart

>
>
NE Ondernemer: Café Rijnvaart

Ondernemer uitgelicht: Café Rijnvaart

NE Ondernemer: Café Rijnvaart

Gelegen aan de Prins Hendrikkade 107A ligt het oudste schipperscafé van Rotterdam: Café Rijnvaart. Deze bruine kroeg heeft een lange historie: het pand is in 1908 gebouwd en sinds 1937 zit Café Rijnvaart erin. Waar het vroeger de plek was waar vandaan schippers naar huis of hun werkgever belden en hun post ontvingen, is het nu een gezellige ontmoetingsplaats voor het hele Noordereiland.

Pierre Stuiver (46) is sinds 5 jaar trotse eigenaar van het café. Het is een druk bezochte kroeg, volgens één van de vaste gasten aan de bar komt dat omdat dit café “een toegankelijke plek is voor iedereen, waar alle lagen van de samenleving samenkomen”.

In de corona-tijd heeft Pierre de kroeg een opknapbeurt gegeven. De wand achter de bar is nu gehuld in stoere houten planken, die zorgen voor een rustieke uitstraling. “Elke plank heb ik zelf geschuurd, geverfd en opgehangen” vertelt hij trots. “Het plafond moet ik nog afmaken, daar waren we in de zomer aan begonnen, maar het werd zo druk dat ik tussen de gasten door moest verven. Toen zijn we daar tijdelijk mee gestopt”.

Het is een gezellig café, waar ook veel sport beoefend wordt. Zo is er elke maandagavond een biljartclub, trainen er 3 dartteams die meespelen in de Rotterdamse competitie en is er op woensdagmiddag een oud-schippers biljart. Pierre zit in twee van de drie dart-teams, en gooit op hoog niveau.

Door het darten is hij 15 jaar geleden deze kroeg binnen gestapt, en daarna nooit meer weggegaan. Lang reed hij elke dag heen en weer tussen Spijkenisse en het Noordereiland, maar sinds deze zomer is hij eindelijk ook een trotse eilandbewoner.

Café Rijnvaart is zeven dagen per week geopend, vanaf het middaguur tot 01:00 uur (zo-do) of 02:00 uur (vr-za). Je kunt er terecht voor een biertje, een hapje eten of een kopje thee. En tijdens het WK is iedereen van harte welkom om op een groot scherm de wedstrijden van het Nederlands elftal te komen kijken. “Behalve als ze om 11:00 uur spelen”, grapt Pierre, “dan zijn we nog niet open”.

Cafe Rijnvaart

Op de hoogte blijven?
Volg Café Rijnvaart op Facebook. www.facebook.com/CafeRijnvaart
Adres: Prins Hendrikkade 107a, Rotterdam

 

Dit artikel stond in de Eilandkrant van december 2022 »

 


 

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart