Hooggeëerd publiek: Sylvia Schuyer

>
>
Hooggeëerd publiek: Sylvia Schuyer

Sylvia SchuyerEilandbewoonster Sylvia Schuyer kan niet wachten tot het Kerst is. Niet vanwege een opgetuigde kerstboom en een kerstdiner met de familie. Nee, Sylvia popelt om aan de slag te gaan in het Kerstcircus Ahoy!
Daar is ze – voor het 9e jaar alweer – aan de slag als spreekstalmeester. Eindelijk, na 2 jaar coronapauze kan het weer.

Sylvia is afkomstig uit een goochelaarsgeneratie. Haar ouders stonden in de jaren ‘50 – ’70 op de planken van menig podium, zowel in Nederland als internationaal. Vader Eddy Schuyer was beroemd in die wereld van variété. Sylvia en haar zus traden van kinds af aan met hun ouders op en kregen het goochelaarsvak met de paplepel ingegoten. Uiteindelijk heeft Sylvia het goochelstokje overgenomen.

Ze reisde over de hele wereld, als goochelaar, als spreekstalmeester, dagvoorzitter en jurylid bij circusconventies. “Ik heb overal en op de gekste plaatsen goochelacts gedaan: in het vliegtuig, de trein, de boot, onder water zelfs. Ook bij feestjes, bruiloften en evenementen.”

Mannenberoep

Een vrouwelijke spreekstalmeester is uitzonderlijk, in de circuswereld is dat nog veelal weggelegd voor mannen. “Hetzelfde geldt eigenlijk voor goochelaars, er zijn niet veel vrouwelijke goochelaars. Er is ook wel een verschil bij het uitvoeren van dat vak: vrouwen moeten net even steviger in hun schoenen staan, er zich van bewust zijn hoe zij zich kleden, niet te sexy en dubbelzinnigheden vermijden. Bijvoorbeeld als je bij mensen aan tafel goochelacts doet. En aanvoelen hoe de vibe is bij je publiek, autoriteit uitstralen, zodat mensen geen loopje met je nemen. Ik heb daar een goed gevoel voor.”

Spreekstalmeester in eigen stad

Het Kerstcircus, de 50e editie alweer, is van 24 december t/m 2 januari. “We hebben een prachtig programma, er treden artiesten op met internationale allure, uit 15 landen. En alle artiesten worde begeleid door een live orkest. Ik vind het fantastisch dat ik dat in mijn eigen Rotterdam allemaal aan elkaar mag praten en in goede banen leiden. Ik heb er enorm veel zin in.” Op de laatste dag is er een aangepaste uitvoering voor zorgorganisatie Laurens die met cliënten en hun verzorgers komen. “Dan worden de tribunes geschikt gemaakt voor rolstoelen. Extra leuk om voor hen op te treden.”

Altijd bezig

Nog altijd reist Sylvia over de hele wereld. Dat ze inmiddels zes talen spreekt is heel handig. Ze heeft kennelijk ook nog tijd om als Babs huwelijken te voltrekken. En natuurlijk grijpt ze daarbij ook de gelegenheid om de gasten en het bruidspaar met goocheltrucs te verrassen. Daarnaast probeert ze ook tijd vrij te maken voor een aantal goede doelen die ze van harte ondersteunt.

Zie website: www.glamourmagic.nl

Boek: De wereld vol magie

Vijf jaar lang was ze ook wekelijks te zien op de Nederlandse en Belgische televisie in ‘De wereld van K3’. In dit programma leerde ze de kinderen elke week een nieuwe goocheltruc. Naar aanleiding daarvan schreef ze een boekje vol goocheltrucs: ‘De wereld vol magie’. Daarin worden 18 trucjes uitgelegd die kinderen makkelijk kunnen nadoen. Misschien een leuk kadootje voor onder de kerstboom dit jaar. EilandwinkelTe bestellen bij Sylvia: sylvia@glamourmagic.nl en ook te koop bij de Eilandwinkel in het Huis van de Wijk.
Prijs: € 11,50.

 

Dit artikel staat in de Eilandkrant van december 2022


 

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart