Vergroen het eiland met gratis bomen

>
>
Vergroen het eiland met gratis bomen

Vergroen jouw wijk met bomen en plantenCool Down City deelt sinds 2 jaar gratis bomen uit aan Rotterdammers.
Tot nu toe hebben 4.000 babybomen een plek gekregen in de stad middels bomenparkeerplaatsen. De opbrengst hiervan is 11 hectare vergroening en verkoeling voor onze stad om deze nog koeler te maken. Een resultaat waar we trots op zijn en wat ons een 23ste plek opleverde in de Trouw Duurzame 100 lijst dit jaar.

De bomenparkeerplaatsen bieden een plek in de wijk waar bewoners samen hun buurt mee kunnen vergroenen. Dit kan door het gratis planten van bomen in eigen tuin, balkon en buurttuin.
Zo helpen de bewoners samen mee aan een groenere en koelere wijk.

 

Bomenparkeerplaats

Een bomenparkeerplaats is een plek waar bewoners boomzaailingen kunnen brengen uit eigen tuin en boomzaailingen gratis kunnen afhalen. Elke bomenparkeerplaats wordt elke week (42 in het jaar) bevoorraad met 7 tot 15 gratis boomzaailingen (babybomen). Daarnaast worden alle gebrachte boomzaailingen elke week opgehaald, verzorgd en gelabeld om vervolgens weer gratis te worden uitgedeeld op de bomenparkeerplaatsen.

Uit onze ervaring blijkt dat boom adoptanten, die babybomen komen brengen en halen, meer sociale contacten opdoen. Niet alleen door het delen van verhalen, herinneringen en ervaringen over de bomen. Buurtbewoners zoeken elkaar op om het te hebben over het soort groen in de buurt, de hittestress en de waterhuishouding in en om hun huizen omdat ze bewust bezig zijn met bomen in hun omgeving.

We willen de vergroening en verkoeling van Rotterdam verder versterken door alle Rotterdammers bij onze missie te betrekken.
We zoeken daarom in de wijken organisaties of bewoners die een bomenparkeerplaats willen adopteren.

Heb je een idee of wil je meer weten, kijk dan op de website van Cool Down City: www.cooldowncity.com/adopteerbomenparkeerplaats

Heb je nog vragen?
Bel Anne Valk via: 06 28 49 37 79
of e-mail: anne@cooldowncity.com

 

Bron: Cool Down City

Cool Down City

Website: https://cooldowncity.com/
Instagram: www.instagram.com/cooldowncity
Facebook: www.facebook.com/cooldowncity

 

 

Video van Open Rotterdam

 

OpenLink video: www.youtu.be/DbzA9EmuwPw

 


 

 

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart