Verslag van Roseknoop informatiebijeenkomst

>
>
Verslag van Roseknoop informatiebijeenkomst

RoseknoopOp 28 september, presenteerde de gemeente haar plannen voor de aanpak van de Roseknoop, het drukke kruispunt Laan op Zuid – Rosestraat – Beijerlandselaan – Collosseumweg -Varkenoordseviaduct.

 

Een inloopbijeenkomst, dachten veel bewoners, maar het bleek een presentatie te zijn. Daardoor liep een aantal bewoners de informatie aan het begin helaas mis. Het was de eerste bijeenkomst die over deze aanpak werd gehouden, dus het was nog even wennen en improviseren.

Er staat vanaf januari 2023 veel te gebeuren. Naar verwachting gaat de aanpak tot eind 2027 duren. Dat heeft gevolgen ook voor de bereikbaar van en naar het Noordereiland.

 

Werkzaamheden

Wat staat er te gebeuren?

Allereerst moet de verzakte dijk, de waterkering, worden verhoogd. Maar dat betekent ook dat leidingen moeten worden verlegd. Tegelijk wordt het riool verlegd en nieuwe tramrails aangelegd. Daarnaast komt er in het gebied nieuwe woningbouw, bijvoorbeeld op de plek waar nu het bedrijventerrein is (Shurgard, Gamma).

En het meest ingrijpend: het hele kruispunt gaat op de schop en straten worden verlegd. Zo wordt bijvoorbeeld de Colosseumweg omgeleid en onder het spoor door aangesloten op de Rosestraat.

Al die werkzaamheden betekenen afsluitingen en omleidingen. Er komen alternatieve routes en keerlussen voor het geval automobilisten toch ineens voor een afsluiting komen te staan. Tramlijnen 23 en 25 rijden tijdelijk niet of via een andere route. De gemeente zegt toe dat voor fietsers en voetgangers het kruispunt toegankelijk blijft.

Dat wordt dus vanaf volgend jaar goed de planning volgen en de informatie vanuit de gemeente, wijkraad en andere informatiekanalen volgen. De gemeente zegt toe de bewoners zo goed mogelijk op de hoogte te houden. Het laatste nieuws en alle tekeningen zijn binnenkort te vinden op www.rotterdam.nl/roseknoop .

Uiteraard houden we de eilanders ook op de hoogte via de Eilandkrant, social media en de Noordereiland website.

Gemeente Rotterdam

 

Bron: Annette de Bus


 

Foto’s van de informatiebijeenkomst op Facebook

Video van maart 2023:

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart