Voederverbod per 1 juli

>
>
Voederverbod per 1 juli

Vanaf 1 juli is het niet meer toegestaan om stadsdieren te voeren.

Niet voeren - juli 2022 = voederverbod

Dus geen eendjes of duiven voeren. Ook geen etensresten in een plantsoen of bij een boom gooien. Allemaal goed bedoeld, maar het is niet goed voor die dieren en het geeft overlast van plaagdieren zoals ratten en muizen en ook meeuwen.

Waarom een voederverbod?

Brood en etensresten maken de stadsdieren te zwaar of ziek.

Het brood bevat te veel zout en de etensresten die over blijven trekken ratten, muizen, meeuwen of andere plaagdieren aan. Deze plaagdieren zorgen weer voor veel overlast in de wijk door lawaai of agressief gedrag. En waar veel dieren samenkomen, wordt ook veel gepoept. Dit belandt samen met het brood en andere etensresten in het water wat zorgt voor algen en bacteriën die het water vervuilen. Dat maakt de dieren ook ziek.

 

Vanaf 1 juli geldt in de hele stad een voerverbod.

De komende maanden zal de gemeente haar inwoners hierover informeren en handhavers wijzen bewoners op dit verbod. Wie dit voederverbod hardnekkig negeert loopt kans op een boete van €100,-

Wie toch graag dieren wil voeren, bijvoorbeeld met de (klein)kinderen kan daarvoor terecht bij een van de kinderboerderijen. Wie oud brood niet zomaar wil weggooien kan deze deponeren in een broodbak. Je kan ook met je buren samen zo’n broodbak aanvragen/adopteren.
Kijk daarvoor op www.broodnodig.co

Meer uitleg over dit voederverbod vind je op de website van de gemeente: www.rotterdam.nl/nieuws/niet-voeren/

 


Start typing and press Enter to search

Shopping Cart