Bankjeskunst Maaskade

>
Bankjeskunst Maaskade

De bankjes op de Maaskade hebben nu een tweetal spreuken op de rugleuning. Hoe komen die daar?

Op de spoordijk (tussen het Landhoofd en De Hef) stonden bankjes. Naar een idee van kunstenares Carine Weve waren daarop aansprekende bordjes aangebracht met kunstzinnige teksten als ‘zitplaats voor grondleggers’ of ‘zitplaats voor luchtfietsers’.

Het kunstwerk heet ’zitplaats voor…’.

Kunstbankjes op de Maaskade, Noordereiland.

Toen de bankjes weg moesten vanwege de installatie van het kunstwerk ‘Bielzenbankjes’ ter herinnering aan het spoor dat ooit Zuid met Noord verbond, verdwenen ook die bordjes. Gelukkig kon de kunstenares die zitplaatsbordjes nog verwijderen en meenemen naar huis. Opnieuw elders plaatsen bleek geen optie, de bordjes waren inmiddels teveel door het weer aangetast.

De wijkmanager wist echter raad (en een geldpotje te vinden). Er zijn nieuwe bordjes gemaakt en sinds 7 juni 2023 prijken ze op de banken aan de Maaskade. Kijk dus eerst even, voordat je er gaat zitten en mijmer over de opschriften. Het is er mooi weer voor!
Bekijk ook eens ander werk van Carine Weve, op: www.carine-weve.nl

Foto’s kunstbankjes Maaskade

(klik op een foto voor een vergroting).

Facebook: https://www.facebook.com/photo/?fbid=580408397592124&set=a.414648607501438

De bankjes op de Maaskade & op de spoordijk van Ons Park, zijn ook te vinden op de Kunstwandeling van het Noordereiland, loop deze route met behulp van Google Maps.

Bron: Gemeente Rotterdam

Gemeente Rotterdam

Bankjes op Facebook

Bankjes op Twitter

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart