Help de slachtoffers van de aardbeving

>
Help de slachtoffers van de aardbeving

giro 555 voor slachtoffers van de aardbevingPuin, stof, wanhoop, verdriet. In een paar seconden heeft een zware aardbeving het leven van mensen in Syrië en Turkije volledig in puin geschud. Op dit moment zijn er ruim 37.000 doden te betreuren en duizenden mensen hebben geen huis meer en bivakkeren in tenten of op straat.

Doneer!

Het Rode Kruis helpt. Ze zoeken naar mensen onder het puin, bieden medische hulp en vangen mensen op die alles zijn kwijtgeraakt. Ook zusterorganisatie het Turkse Rode Kruis biedt hulp in het getroffen gebied.
Steun de slachtoffers van de aardbeving. Doneer op Giro 555
(IBAN: NL08INGB0000000555).

Doneren bij Fadi’s op het Noordereiland

Je kan ook bij Fadi’s een donatie achterlaten. Zij zorgt dat de donaties direct worden overgemaakt naar het Turkse Rode Kruis.
Adres: Van der Takstraat 194, Rotterdam
Contact: www.fadisnoordereiland.nl

Spullen inzamelen

De Mevlana Moskee is aangewezen als centraal punt voor de inzameling van spullen. Vooral dekens, truien, sjaals en wanten zijn nodig. Alles om de slachtoffers in de vrieskou daar warm te houden. Ook luiers en billendoekjes zijn welkom. Andere spullen zijn nu niet nodig.
Wil je spullen doneren? Geef ze dan af bij de moskee op Mevlanaplein 1, Rotterdam-West.

 

Andere locaties:
Rijnmond.nl heeft een overzicht gemaakt van de locaties in de regio waar spullen voor de slachtoffers worden ingezameld.
Zie deze webpagina voor de lijst: https://www.rijnmond.nl/nieuws/1613159/geld-of-spullen-op-deze-plekken-in-de-regio-kun-je-slachtoffers-in-turkije-en-syrie-helpen

Let op: het Rode Kruis roept op vooral geld te doneren aan officiele hulporganisaties. Vraag voor je ergens spullen brengt of het nog wel nodig is, waar de spullen heen worden gebracht en of er coordinatie is met lokale hulporganisaties. Anders bestaat de kans dat de spullen en het transport eerder in de weg zitten dan helpen.

 

 

Bron: Facebook Noordereiland

 


 

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart