Boekpresentatie Joe Cillen

>
>
Boekpresentatie Joe Cillen

Van Paal naar Pala is de titel van een bijzonder boek over het Noordereiland waar Joe Cillen ruim dertig jaar heeft gewerkt. Zaterdagmiddag 10 september presenteert hij het aan boord van Partyschip Smaragd. Het dikke boek is een verkapt MS Noordereiland scheepslogboek van een reis van ergens naar nergens.

Boek MS Noordereiland

De boekpresentatie vind plaats aan boord van Partyschip Smaragd op zaterdag 10 september en om 15.00 uur gooien ze de trossen los.
Aanmonsteren kan via Trichis: Tel. 010 4778525.
Het boek is te koop aan boord maar ook bij Joe zelf in de NE Gallery op Maaskade 140b.
Loop langs de NE Gallery of bel: 010 413 68 71.

De opbrengst van de boekverkoop gaat naar PIMA (Pacific Island Medic Aid.) Zo helpen Noordereilanders andere eilanders die verstoken blijven van medische zorg zoals wij die kennen.

Er is niet alleen de boekpresentatie en de rondvaart, maar ook de Scheepsopera wordt voor de zesde keer (met weer een kleine toevoeging) opgevoerd. Het kinderkoor en het volwassenen koor, muzikanten met componist Bart Egeter op piano en dirigente Ita Luten zijn aan boord en maken dit gebeuren tot een ware happening.

[UPDATE: zie hier de foto’s+ de Video.]

MS NoordereilandBoek Van Paal naar Pala

Vierkleuren luxe uitgave + DVD met verschillende verhalen van opvarenden van het Noordereiland.
Ongeveer 100 bladzijdes.
Onder ander met een overzicht van alle scheepsjournalen van de afgelopen jaren.
Uitgeverij: Trichis

Kosten: 100,-
Opbrengst tbv. goede doel PIMA.
Zie website: PIMA Pacific Island Medic Aid

Foto’s boek:
[envira-gallery id=”1566″]


Uitgebreide informatie

Paal is het geboortedorp van Joe Cillen en Pala is een fictief eiland beschreven in het laatste boek van Aldoes Huxly. Pale zou Kiritimati kunnen zijn, een eiland in de Stille Oceaan1400 zeemijlen onder Hawaii, waar wereldmachten jaren geleden uitvoerige atoomproeven hebben verricht. De bewoners en de omgeving met 700.000 palmbomen hebben zwaar te lijden gehad, nog steeds trouwens van de voortdurende straling.

Joe Cillen zegt dat hij in 2003 drie maanden ter plekke was bij de Franse missionaris pater Gratien en vertelt trots dat het hoogste punt (13 meter) naar hem is vernoemd en als naam Joes Hill draagt. Installaties, opslagtanks en een file aan zwaar verroeste legerwagens zijn achtergelaten in een omgeving van zieke mensen, rapporteert hij in zijn atelierwoning aan de Maaskade de visuele herkenning van de atoomproeven. Het ontbreekt die mensen aan medische zorg, die gaan we brengen met het motorschip Noordereiland, visualiseert de kunstenaar zijn fantasie.

Joe Cillen wil voor de financiering van de medische zorg de winst gebruiken van zijn boek. Hij wil er niets aan overhouden. Zijn literaire kind is wat de prijs betreft eveneens bijzonder. Het kost honderd euro en er zijn slechts duizend exemplaren gedrukt, verpakt in een zware zwarte bewaardoos in de vorm van een blackbox. Voor deze losbladige vormgeving is gekozen zodat later nog tekstaanvulling mogelijk is, legt hij uit.
Het dan ookeen logboek van een reis van ergens naar nergens. Van pakweg Paal naar Pala. Hierin staat het reizen en de verbeelding centraal. De cassete is een staand A3 fullcolor kunstwerk met een voorwoord van kunstfilosoof Siebe Thissen, 50 herdrukte scheepsjournaals, essays van filosoof Henk Oosterling, natuurkundige Egbert Balsma en architect Maarten Struijs, 40 interviews met bemanningsleden, een schat aan fotos, een DVD en nawoord van filosoof Ren ten Bos.Thissen.

Webshop uitgeverij Trichis: www.trichispublishing.nl/…logboek-motorschip-noordereiland

NE-VlagIn de pers:
Artikel De Nieuws Peper (16 aug. 2016):
www.denieuwspeper.nl/….logboek-noordereiland-deel-varende-opera

Artikel Dichtbij (13 aug. 2016):
www.dichtbij.nl…bijzonder-boek-noordereiland-tijdens-varende-opera


Start typing and press Enter to search

Shopping Cart