Herstel kade Maaskade

>
>
Herstel kade Maaskade

Nieuwbouw kademuur Maaskade en informatiebijeenkomst

Met dit bericht informeer ik u over de stand van zaken rond de verzakking aan de kademuur ter hoogte van de adressen Maaskade 94 t/m 98. Ook nodig ik u graag uit voor de informatiebijeenkomst op dinsdag 1 november. [UPDATE:lees verslag hier ]
De onderzoeken naar de conditie van de Maaskade zijn afgerond. Het Havenbedrijf Rotterdam heeft besloten 500 meter kade te vervangen door een nieuw kadedeel.

Situatieomschrijving
In december vorig jaar is zon 40 meter kade verzakt. Het Havenbedrijf heeft het verzakte gedeelte direct gestabiliseerd en de locatie met hekwerk afgezet. De kademuur is niet meer te herstellen. In februari en juni dit jaar heb ik u hierover reeds schriftelijk genformeerd.

Kademuur maaskade (Foto: Nils Hilbers)

Nieuw kadedeel
De verzakte kade is onderdeel van een originele kade van circa 500 meter die is aangelegd eind 19e eeuw, begin 20e eeuw. De kade voldoet niet aan hedendaagse technische eisen. Dit blijkt ook uit diverse onderzoeken. Het Havenbedrijf heeft daarom besloten de volledige 500 meter te vervangen door een nieuw kadedeel. Deze 500 meter start bij het oude brughoofd van de Willemsbrug en gaat vervolgens 500 meter westwaarts richting het Prinsenhoofd.

Ontwerp
Het Havenbedrijf is gestart met het ontwerp van een nieuw kade en is gesprek met de gemeente Rotterdam over onder andere de uitstraling van de kade. Hier gaan we ook graag met u over in gesprek tijdens de informatiebijeenkomst.

 

Kademuur maaskade (Foto: Nils Hilbers)Het Havenbedrijf streeft de volgende planning na:

  • Ontwerp constructie kade en aanbesteden werkzaamheden: negen maanden.
  • Realisatie kade: veertien maanden.

1 nov. = Informatiebijeenkomst
Begin november verwacht ik meer informatie te kunnen geven over het voorlopige ontwerp van de kade. Ik wil u dan ook graag uitnodigen voor de informatiebijeenkomst op dinsdag 1 november.
Tijdstip: 19.00 uur
Locatie: Stichting Welzijn Mualla Maaskade 39

De locatie ter hoogte van de verzakking blijft gedurende de periode van ontwerp/aanbesteden afgezet. Een andere maatregel is helaas niet mogelijk. Het Havenbedrijf inspecteert de volledige 500 meter kade regelmatig op stabiliteit. Als voorzorgsmaatregel mag zwaar verkeer (>3500kg) niet op de kade.

Contact
Op korte termijn verandert daarmee niets zichtbaar aan de kademuur. Wij hopen op uw begrip.
Voor vragen kunt u contact opnemen met AnouskaHoogendoorn-Lagerwaard.
Met vriendelijke groet,
Havenbedrijf Rotterdam N.V.

Port of RotterdamAnouska Hoogendoorn-Lagerwaard
a.hoogendoorn@portofrotterdam.com
Tel.: 06 – 104 00 112

Zie ook vorig bericht: Reparatie kademuur Maaskade


 

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart