Fijne Kerstdagen & gelukkig nieuwjaar

>
>
Fijne Kerstdagen & gelukkig nieuwjaar

Fijne Feestdagen voor iedereen! 🎄

Op eerste kerstdag, tweede kerstdag en nieuwjaarsdag leegt de gemeente geen huiscontainers.
Deze ophaaldagen worden verplaatst naar 24 en 27 december en 2 januari.

Feestdagen

Doe op 1 januari 2019 mee aan Nieuwjaarsvegen010 en help samen met de honderden reinigingsmedewerkers mee om de Rotterdamse straten na de jaarwisseling weer snel schoon en veilig te maken!

Tijdens de jaarwisseling maakt Rotterdam er altijd een prachtig feest van. Vuurwerk draagt voor veel mensen bij aan de ultieme oud en nieuw beleving, maar het levert helaas ook veel afval op. Landelijk maar liefst 10,5 miljoen kilo! Dit is slecht voor het milieu en vuurwerkresten zijn bovendien gevaarlijk.

Gemeente Rotterdam gaat op nieuwjaarsdag met honderden reinigingsmedewerkers de straat op om deze zo snel mogelijk weer schoon en veilig te krijgen. Uw hulp kunnen ze daarbij goed gebruiken. Samen met u wordt Rotterdam nóg sneller schoon zodat vuurwerkafval geen schade aanricht en niet blijvend in de natuur terecht komt. Doe dus mee met Nieuwjaarsvegen010!
Webpagina: www.rotterdam.nl/…/nieuwjaarsvegen010/

Vuurwerkafvalzak
Ga samen met uw gezinsleden of buren op 1 januari de straat op en maak deze weer schoon en veilig. Gebruik voor het opruimen van vuurwerkafval de speciale vuurwerkafvalzak. Deze krijgt u gratis bij de vuurwerkverkooppunten in Rotterdam. Ook is de zak verkrijgbaar bij alle Rotterdamse Stadswinkels.

Tips voor het opruimen van vuurwerk:

  • Maak vuurwerkafval eerst nat voordat u het opruimt
  • Steek onafgestoken vuurwerk nooit opnieuw aan
  • Ruim het vuurwerkafval direct op, dit kan bij het restafval

Maatregelen tijdens de feestdagen
Om oudjaarsnacht voor iedereen in Rotterdam feestelijk en veilig te laten verlopen, neemt de gemeente een aantal maatregelen. Zo worden veel afvalcontainers en afvalbakken verwijderd of afgesloten.

Gemeente Rotterdam

 


 

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart