Verlichte Willemsbrug gaat vrijdag aan

>
>
Verlichte Willemsbrug gaat vrijdag aan

Het moet een magisch moment worden, vrijdagavond rond 22.30 uur: de fraai opgeknapte Willemsbrug, die plots vol in het licht komt te staan.

Want als de spots op de beroemde oeververbinding aanfloepen, zal pas goed te zien zijn dat een vers laagje robijnrode verf wonderen doet. ,,Het zal een fantastisch gezicht zijn’’, blikt projectmanager Laurence Peels alvast vooruit.

Datum: Vrijdag 15 juni 2018
Locatie: Noordereiland
Tijd: 22.30 uur

UPDATE Zie video:

Druk wordt het sowieso. Zo’n zeshonderd omwonenden hebben zich aangemeld om op twee schuiten de Nieuwe Maas op te varen, en het spektakel van dichtbij te aanschouwen. Plus het publiek dat op beide oevers van iets grotere afstand kan meegenieten van de weer blits pronkende oeververbinding.
En ja, stelt ze, dan zullen alle tegenslagen en het oponthoud tijdens deze arbeidsintensieve klus snel vergeten zijn. Oók het gedoe rond het asbesthoudend straalgrit, wat voor maanden vertraging zorgde. ,,We hebben gewoon pech gehad’’, klinkt het, ,,maar dat hóórt er nu eenmaal bij als je dit soort grote projecten doet.’’

Naast het wit van de Erasmusbrug en het groen van De Hef springt ‘de Willem’ met zijn diepe tint rood meteen in het oog. ,,Hierdoor ontstaat een mooie drie-eenheid in hartje Rotterdam’’, stelt Peels.

Bespoten
Dat er werk aan de winkel was, bleek destijds al toen de specialisten de statige constructie tussen het centrum en het Noordereiland onder de loep namen. Roest en ander ongerief hadden het staalwerk flink aangetast, dus rigoureus ingrijpen was noodzakelijk. Alles werd intensief gestraald, van grondlagen voorzien om tenslotte met robijnrode verf te worden bespoten.
De Willemsbrug kan er weer tegen, luidt de conclusie. ,,Groot onderhoud is pas na tientallen jaren weer nodig.’’

 

Opknapbeurt
De Willemsbrug is het afgelopen jaar flink opgeknapt en opnieuw geschilderd. Dat was een enorme klus en bovendien werden de werkzaamheden tijdelijk stilgelegd. In het straalgrit – dat wordt gebruikt om de oude verflaag van de brug af te stralen – bleek een heel kleine hoeveelheid asbest te zitten. Omdat de pylonen van de brug waren ingepakt in een beschermende tent, kwam het straalgrit niet in de omgeving terecht.

 

Het AD RotterdamBron + Meer informatie 
www.ad.nl/rotterdam/fraai-verlichte-willemsbrug-trekt-vrijdag-honderden-toeschouwers
+
www.rotterdam.nl/nieuws/Willemsbrug-in-spotlights

Heeft u vragen, dan kunt u contact opnemen met
Peter van Druten, communicatieadviseur Groot
Onderhoud Willemsbrug en De Hef,
Gemeente Rotterdamvia pp.vandruten@rotterdam.nl of op 06 10 11 12 01.

Zie ook: Willemsbrug gesloten
Zie ook: Informatiebijeenkomst Willemsbrug en De Hef
Zie ook: Nieuwsbrief oktober 2017 Stand van zaken Willemsbrug


 

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart