Verslag wijkraad Noordereiland 19 september

>
>
Verslag wijkraad Noordereiland 19 september

In Galerie Wind werden de circa 20 bezoekers zeer gastvrij ontvangen.Wijkraad Noordereiland

Opening en mededelingen

Agenda
Geen toevoegingen

Inspreken

1 situatie Prins Hendrikkade/Van der takstraat/Koninginnebrug

Vooral bij een brugsluiting is er een zeer groot aantal weggebruikers dat de doelgroepstrook gebruikt en dan toch afslaat naar de Koninginnebrug. Ook wordt er vaak veel te hard gereden. Er zijn foto’s en video’s als bewijsmateriaal aangeleverd. Het Maastunnelproject duurt nog bijna 1 jaar.

De Wijkraad zal een brief aan B&W sturen waarin gevraagd wordt naar concrete oplossingen.

2 aanpak herstel Maaskade
Na de informatieavond van 27 maart 2018 is de communicatie vanuit de gemeente en het Havenbedrijf gestopt. Er zijn veel vragen, zoals wanneer de panden aan de Maaskade worden opgenomen, wat gebeurt er met de grondwaterstand, wanneer starten de werkzaamheden, wat gebeurt er met de parkeerplaatsen. De Wijkraad en een aantal bewoners zijn voor een voorbespreking bij het Havenbedrijf uitgenodigd op 25 september a.s. Dinsdagavond 2 oktober is er een algemene informatiebijeenkomst, waarop het Havenbedrijf en aannemer Hakkert uitleg geven over de planning van de werkzaamheden.

Keep it clean day
Vrijdag 21 september is het ‘Keep it Clean Day’. Eenieder kan zich daarvoor om 13.00 uur melden bij de Huiskamer Steiger 22 om samen de buurt op te schonen.

Fietsparkeren

Er is overleg geweest met de Wijkraad i.v.m. de in 2017 aangenomen motie van Arno Bonte (die nu wethouder is) waarin oplossingen worden gevraagd voor het fietsparkeren op het Noordereiland.
Er zal eerst een verdere inventarisatie plaatsvinden waar er daadwerkelijk problemen zijn en wat de oorzaak hiervan is.

Wereldhavendagen
Door acties van de politie en het ontbreken van medewerkers van de dienst Toezicht en Handhaving was er met name bij het vuurwerk duidelijk verkeersoverlast en blokkades van wegen in de buurt van de Meeuwenstraat. Indien er vanwege hulpverlening nodig zou zijn geweest zou die sterk vertraagd zijn. Ook de bus kon zijn route niet rijden door foutgeparkeerde auto’s. De wijkraad is in afwachting van de evaluatie van de verantwoordelijke projectgroep van de Wereldhavendagen. Die geeft 3 of 4 oktober een terugkoppeling aan de wijkraad.

Humanitas
Wegens ziekte was er helaas geen vertegenwoordiger van Humanitas aanwezig. De verantwoording Welzijn in Feijenoord in het eerste half jaar wordt op de agenda van de openbare vergadering van de wijkraad op 15 oktober gezet.

RET Buslijn 47
We wachten nog op een reactie vanuit de raad op de voorgestelde wijziging van de dienstregeling van lijn 47. Naar verwachting komt de terugkoppeling medio oktober.

Wijkagenda
De concept wijkagenda is door de Wijkraad opgesteld. Om een concretere invulling te kunnen maken gaat de wijkraad Thema-avonden organiseren zodat samen met de bewoners overlegd kan worden hoe de wijkagenda omgezet kan worden in acties.

Volgende vergadering: 15 oktober bij Galerie Wind Prins Hendrikkade 124A

 

Meer lezen over de wijkraad en hoe je die kunt bereiken? Neem even een kijkje op de website van de gemeente:
www.rotterdam.nl/wonen-leven/noordereiland

 

Wijkraad Noordereiland

Foto Wijkraad Noordereiland: Arjen Jan Stada

 


 

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart